Rotterdamse Foodie Tips: van Weggooigroentesoepproeverij tot Soep-workshop. En: Epische Snert (nu het nog kan)

Jet, Frans en Elin testen het MoestuinMaaltje Lente-ui die ze zelf bakten, op Zaait! Rotterdamse Oogst.Jet, Frans en Elin testen het MoestuinMaaltje Lente-ui die ze zelf bakten, op Zaait! Rotterdamse Oogst.

Ik durf het bijna niet hardop te denken, laat staan te typen, maar… het ruikt hier in Rotterdam gewoon al een beetje naar… LENTE! Goed nieuws dus; niet alleen omdat ik hard aan meer zon toe ben, maar ook omdat we vandaag op Rotterdamse Oogst-markt staan :-)

Om alvast een beetje op te warmen, deel ik in dit artikel, naast een hartverwarmende TourdeSoupe bij het Nijmeegse Sid & Liv, weer vijf fijne foodie tips: van #Weggooigroentesoepproeverij tot Oma’s Epische Snert. Lees- en vooral: eetze!


Kijken/luisteren/doen voor lokale foodies 

1. Doen: Weggooigroentesoepproeverij op Rotterdamse OogstMarkt

43-soepbakfiets-rotterdamse oogst

Soep maken van die laatste sneue restjes groente uit eigen koelkast is goed voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu – en nog lekker ook :-) Géén idee hoe je dat aan moet pakken? Ik leg het je graag uit – en laat je meteen proeven hoe dat smaakt!

Kom naar Rotterdamse Oogst en laat je verrassen door mijn kliekjeskokerij! Met SoepStarter maak ik een zeer smakelijk soepje van groenten die anders zeker op de composthoop belandt waren. Die groenten komen trouwens van Rechtstreex Rotterdam, en zijn dus lokaal geteeld en geoogst – zo blijven we mooi in het thema :-)

>> meld je aan voor het Facebook Event en verzeker je beker soep!

2. Proeven: #TourdeSoupe Sid&Liv

Soephoofd at een geweldige zuurkoolsoep bij Sid&Liv in NijmegenZaterdag voerde mijn #TourdeSoupe naar het sneeuwwitte Nijmegen, waar ik een fan-tas-tische zuurkoolsoep at bij Sid & Liv. Zuurkoolsoep? Yep. Zuurkoolsoep. Heel dun, waar ik normaal niet zo van houd (normaal heb ik het liefst soep waar je lepel rechtop in blijft staan), maar wat erg goed bij deze soep paste. Zurig en toch fris, en een hintje zoet. Met her en der een flintertje zuurkool, en een dot oude kaas. Dochter dacht er het hare van, negeerde mijn soep en deed zich tegoed aan een flammkuchen met geitenkaas, honing en amandel. Prima, want méér voor mij :-) Dikke aanrader dus, als je in Nijmegen bent: de zuurkoolsoep bij Sid & Liv ❤

>> lees meer over Sid & Liv

3. Soepen: Oma’s Epische Erwtensoep

Soephoofd maakt snert op zijn oma'sSnert! Nu het (ik durf het bijna niet te denken) bijna lente is, krijg ik accuut heimwee naar de winter. Jammer dus dat ik het sneeuw niet terug kan toveren…. Wat ik wél kan doen: ultieme winterkist op tafel zetten. Snert dus! En dan niet uit zo’n onvoorstelbaar gore zak, maar gewoon: zelfgemaakt. Moeilijk is dat namelijk niet. Het vereist vooral veel hakwerk; en daar word ik altijd heerlijk zen van :-) Het recept voor erwtensoep heb ik van mijn schoonmoeder. Echt heel oldskool, met (zeker voor ons doen) heel veel vlees. Wel allemaal vlees dat bio bij de Appie te krijgen is, dat scheelt qua moeilijkdoenerij.
Ik maakte ‘m eergisteren al, dus vandaag is ‘ie perfect: zelfs de lompste lepel blijft er rechop in staan:-) Je vindt het recept voor Oma’s Epische Erwtensoep op mijn blog . Soepze!

>> check het recept Oma’s Epische Erwtensoep

4. Checken: Soepworkshop Lots of Taste

LOToftaste

Wil jij lekker en voedzaam eten, maar na een drukke dag vooral ook wat hard earned quality time hebben? Kies dan voor soep! Lekker, snel op tafel en super voedzaam. 

In deze soepworkshop van Lotte Nap krijg je tips & tricks om met soep te variëren en je soepjes nog lekkerder te maken. Ook voor baby’s bijvoorbeeld, want daarvoor is soep ideaal.

 • Deze workshop is voor iedere mama die:
  – houdt van een snelle (maar voedzame!) maaltijd
  – meer wil leren over soep voor de hele family (inclusief jouw inimini ☺)
  – homemade maaltijden in koelkast & vriezer fantastisch vindt
  – houdt van tips & tricks voor het upgraden van simpele maaltijden
  – houdt van biologisch eten
  – met andere mama’s wil connecten
  – gezellig een middagje weg wil :)

Kosten: € 60,- inclusief zelfgemaakte biologische soeplunch, receptenboekje van alle recepten die we maken, plus een verassing van Ekoplaza ♥

>> lees meer over SoepWorkshop Lot of taste


Dat was alweer het einde van dit foodie tips lijstje. Volgende week deel ik 5 nieuwe fijne foodie tips. Heb je geen zin om elke week mijn blog te checken?

> schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dan krijg je deze foodie tips elke week keurig in je mailbox. Net zo makkelijk :-)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *