Mimitens: anti-friemelwanten

mimitens-mittens-silver-skull

Brrr. Het is koud buiten. En grrr. Want die wanten willen niet aan. En hèb je ze eindelijk aan weten te trekken, dan zijn ze in no time weer uit. Met als gevolg: verkleumde handjes, zoekgeraakte wantjes én een luidblèrend kind.

Ik kan het me nog heel goed herinneren: al die prachtige wantjes die oma met zoveel liefde had gebreid, werden door geen van mijn grutten gedragen. Ze weigerden gewoon glashard om ze aan te trekken.
En als het dan een keer toch lukte, en ik ook eens met een mooi behandschoend kind op boswandeling kon, bleek er altijd wel één foetsie op het moment dat ik de kinderwagen weer in de hal parkeerde.

Nee, wanten waren aan mijn kinderen niet besteed. Nog steeds niet trouwens, nu ze de kinderwagen al lang en breed zijn ontgroeid. Eigenwijze mormels zijn het, allebei, die het liefst op sandalen en in korte mouwen naar buiten gaan – óók hartje winter.

Mimitens: niet truttig én anti-friemel

mimitens_dolls

Zou ik nog echte ukken hebben, dan stonden deze Mimitens, uit Canada * (het land van de sneeuw en de extreem lage temperaturen) hoog op mijn winterse verlanglijst. Want deze Mimitens zijn gemaakt van:

  • waterafstotend nylon (met Thinsulate, wat mij enorm warm in de oren klinkt), en
  • gevoerd met het zachtste bamboo fleece

En, misschien nog belangrijker: ze zijn voorzien van lekker warme, lange manchetten. Die zorgen ervoor dat:

  • de wantjes goed blijven zitten (ook als er hardnekkig aan gefriemeld wordt)
  • er geen sneeuw/regen/ijswater in de mouwen loopt

Ideaal dus voor dreumessen, peuters en kleuters**!

 

Ook niet onbelangrijk: ze zijn er in heel veel mooie kleuren, met verschillende borduursels én ook in duimloze variant (voor de kleintjes***).

Hebben?

Nog voor het echt gaat vriezen?
Kijk dan snel op de site van Musjes.com, voor deze mooie én praktische Mimitens!
*)

Filmpje waarin je kunt zien hoe de Mimitens worden gemaakt. Leuk, zo’n kijkje achter de schermen van een kleine wantenfabriek :-) Enne: een deel van de Mimitens is ook nog eens gerecycled!

**) Niet voor mijn kleuter, overigens. Want die wil geen wanten aan. Nu niet, en nooit niet. Wanten zitten strak. En ze kriebelen. En je kunt er niet lekker mee in je neus peuteren. Dus nee. Geen wanten voor mijn kleuter.

***) Nee, maar echt… voor deze Mimitens  zou je toch zó nog een baby willen maken?

Comments

comments

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *