Maand #4: Ecotarisch eten op budget – voorlopige conclusie

KookKlaar-andijviestamp-vierkant-WEB-600
Wat blijkt: ecotarisch eten binnen het Nibud-budget is haalbaar – maar het kost wel moeite. Ik heb besloten ook februari en maart nog aan dit onderdeel te wijden. Het is namelijk superinteressant om te zien waar ik de mist inga én -relevant om dat niet meer te doen (want: I’m on a budget, baby!).
 
Ik ontdekte bovendien al een aantal verrassend lekkere en makkelijke manieren om, naast die overspendmomenten, juist keurig binnen het budget te blijven (ook als er onverwachte gasten mee-eten!), en die deel ik graag met jullie.
 

Kortom: de maandchallenge van januari loopt tot eind maart door. En misschien nog wel langer, als dat nodig is. Mijn doel: ecotarisch binnen het budget, zonder dat dat knieperig voelt. Wish me luck!

Ook leren om in één jaar haalbaar, betaalbaar en schaalbaar duurzaam te eten?

De komende 12 maanden ontdek ik, aspirant-ecotariër, in 12 maanden hoe je duurzaam eet, op een manier die haalbaar is (lees: vol te houden, binnen een ‘normaal’ leven), die betaalbaar is (lees: volgens Nibud-richtlijn) en die bovenal schaalbaar is – met andere woorden: voor iedereen die duurzamer willen leven toe te passen is.

Zo werkt het Ecotarisch Jaar-Experiment

Het Ecotarisch Jaar-Experiment geeft deelnemers die duurzamer willen eten structuur, tips en inspiratie. 

Als we de 12 maanddoelen halen, eten we aan het eind van het jaar zonder al te veel gedoe lekker binnen de grenzen van de planeet, volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en binnen de grenzen van het Nibud. Doe mee!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *