Hand opsteken als je weleens een zakje snotterige rucola onderin je groentela teruggevonden hebt… en nog net niet kokhalzend van walging in de kliko hebt gegooid? Troost je: je bent niet de enige. Sla staat op de 2e plaats van meest vergeten groente, net onder aardappel.
Superzonde, want sla doet het prima in soep! In combinatie met een pittige kaas en aardappel bijvoorbeeld. Hieronder vind je het recept voor deze typische #weggooigroentesoep!
Licht-pittige Kaas-Rucolasoep
Ingrediënten Rucolasoep
- 500 gram rucola, gewassen
- 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
- 150 gr harde geitenkaas, geraspt (meer als je van een lekker kazige soep houdt)
- 100 gram Blue d’Auvergne, in brokjes (een andere blauwschimmelkaas mag ook! Je mag ‘m zelfs weglaten, als je niet zo’n blauwschimmelfan bent :-))
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel (bleek)selderij, in schijfjes gesneden
- 1 laurierblad
- zout en peper naar smaak
- flinke sliert olijfolie
- 1 liter water
Bereidingswijze Licht-Pittige Kaas-Rucolasoep
- Bak de ui kort aan in de hete olijfolie, voeg na een minuutje of wat de selderij en de knoflook toe.
- Doe het deksel op de pan en laat het knoflook/selderij/ui-mengsel een minuut of vijf, tien aanzweten, tot alles zacht is. Langer mag ook, maar let erop dat de ui niet bruint.
- Voeg de blokjes aardappel toe en laat ze even kort meebakken.
- Voeg het water en het laurierblad toe, en breng aan de kook.
- Zet het vuur zachter en laat 15 minuten pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
- Roer de rucola erdoor en laat twee minuten meekoken, tot de rucola zacht is.
- Laat een beetje afkoelen en zet de staafmixer in de pan; pureer tot een gladde massa.
- Voeg de geitenkaas en de Blue d’Auvergne toe, en warm even mee tot de kaas gesmolten is.
- Dien op met wat geraspte geitenkaas en eventueel wat gehakte rucola of bleekselderijblad
En: was dat makkelijk of niet? Volgende keer niet meer weggooien dus, die rucola, maar gewoon lekker in de soep hakken Hieronder vind je een handige en gratis poster om je daaraan te helpen herinneren. Eetze!
Gratis Snelle Soepposter
Of je nu spinazie, prei, aubergine of courgette overhebt – met de #weggooigroentesoep-methode draai je in 20 à 25 minuten een snelle soep in elkaar. Handig!
>> download GRATIS de Weggooigroentesoep-Poster
Goed voor je lijf, voor je portemonnee én voor het milieu, omdat je voedselverspilling daarmee tegengaat.
Nóg sneller weggooigroentesoep maken?
Heb je geen tijd en energie meer over? Dan is SoepStarter erg handig. Met SoepStarter maak je binnen 15 minuten soep van groenten die je anders weg zou gooien. Zo bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder.
>> lees meer over SoepStarter
SoepStarter is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken en kost €3,75. SoepStarter is bovendien eindeloos houdbaar, en bewaar je gewoon in je voorraadkast. Gewoon proberen dus!