Lekker Lokaal Weekmenu 45: Noorse pizza’s, Marrokaanse Gehaktballetjes en Perentaartjes

45-meatballs

Genieten jullie je ook suf? In plaats van ijskoude hagelbuien is deze herfst vergeven van de prachtigste nazomerdagen. Fietstochten onder een strakblauwe hemel, in fotogeniek strijklicht – ik kan er geen genoeg van krijgen.

Maar na al dat fietsen in een toch best wel fris temperatuurtje, heb ik zin in stevige, hartverwarmende recepten. Daarom in dit Lekker Lokale Weekmenu onder andere romige Prei-Pasta, Noorse Zalm-pizza en Lichtpittige Perentaartjes.En, om de laatste lading tomaten van dit jaar te vieren: een stevige tomatensoep – uit de oven!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Geroosterde Tomatensoep met Amarello

Picture 23409

Het tomatenseizoen is bijna voorbij – en dat vieren wij met een extra grote pan Easy Peasy-tomatensoep. Lekker met lettervermicelli (voor de grutten) en sjieke Amarello-kaascroutons voor de grote mensen. En zó gemaakt, want je schuift de tomaten gewoon in de oven. (beeld: Delicious) 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

 • soeptomaten (bio, van Frank de Koning)
 • ui (familie Klompe)

2. Noorse Pizza met Gerookte Zalm

45-noorse-pizza

Pizza – maar dan op zijn Scandinavisch! Met geitenkaas, rucola en gerookte zalm – en ja, die laatste koop je vanaf nu ook verantwoord bij Rechtstreex Spangen. Handig! (beeld: Sweet Paul)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • gerookte zalm (van House of Laks, van een ASC gecertificeerde zalmkwekerij uit Noorwegen)
 • honing (van Stadsimkerij)
 • tomaten (van Frank de Koning)
 • Mediterrane Kruidenmix (van Rotterdamse Munt)

3. Eénpans Prei-Pasta met Kastanje-champignons

wpid-ggggroente-prei-pasta-end.jpegLekker, makkelijk en boordevol groenten – deze Eénpans Prei-Pasta is het ideale doordeweekse gerecht én bevat lekker veel vezels, vitaminen en mineralen. Aanrader!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • prei (van De Buytenhof)
 • ui (van Fam. Klompe)
 • kaas (van kaasboerderij Booij)
 • Mediterrane Kruidenmix (van Rotterdamse Munt)

4. Chuck Roast met balsamico en Dijon

45-Chuck-Roast-with-Balsamic-Dijon Niets lekkerder dan een dampende pan uit de oven trekken en aan tafel schuiven. Deze heerlijk herfstige roast maak je met wortels, aardappels, ui en Chuck Roast, een typisch Engels stuk vlees, namelijk gebraden rundernek. Het kan ook met Bieslands draadjesvlees – net zo lekker en een stuk makkelijker :-) (beeld: the Wicked Noodle)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • wortels (van MTS Rozendaal)
 • ui (van Fam. Klompe)
 • Bieslands Draadjesvlees (van Hoeve Biesland)

5. Marrokaanse Gehaktballetjes met Paprika

45-meatballs (beeld: Gaia Health Blog)
Kleine gehaktballetjes in een zacht en toch pittig Marrokaans sausje – met een flinke lading rode paprika voor de vitamientjes. Deze Noord-Afrikaanse variant op Shakshuka lijkt me geweldig voor aan het eind van zo’n glorieuze herfstdag! (en ook niet mis op iets minder glorieuze, want regenachtige dagen :-))

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • gehakt (biologisch-dynamisch, van Hoeve Biesland)
 • paprika (bio, van Frank de Koning)
 • ui (van Fam. Klompe)
 • eieren (van Eibaar)
 • Mediterrane Kruidenmix (Rotterdamse Munt)

Extra lekker met verse kruiden, bijvoorbeeld de tijm en rozemarijn van Rotterdamse Munt!

BONUS: perentaartjes

45-mini-pies-with-pear-blue-cheesePerfect voor bij een herfstige picknick, bij een feestje of als extra feestelijk dessert: perentaartjes met blauwschimmelkaas! Voor de zoetekauwers: je kunt de blauwschimmelkaas natuurlijk ook weglaten, of vervangen door amandelspijs :-)
(beeld: Share my Kitchen)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– Doyenne du Comice-peren (van Fruithandel Van Os )

Kookze deze week weer!

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *