Gedachten
Reageer

Lekker Lokaal: Smeer’m (Honingsmeersels van Stadsimkerij en Manenwolf’s rokerij & foodlab)

honing-smeersel-manenwolfs-stadsimker-soephoofd

Hoe een Berlijnse vonk een Lekker Lokaal Rotterdams product wordt? Nou, heel simpel: het begon met een potje honing in Berlijn. Of eigenlijk…

… het begon met Willy Wonka, die in Berlijn tegen een potje honing aanliep. Niet een gewoon potje honing, maar een potje-honing-met-iets-extra’s. 

manenwolfs-stadsimker-honing-smeersels

De eerste test-honingsmeersels in Manenwolf’s rokerij & foodlab

honing-smeersels-manenwolfs-stadsimker-soephoofd

Sasker Scheerder (links) en Abderrahim Bouna (rechts) in Buiten, Rotterdam

Die Willy Wonka heet eigenlijk Sasker Scheerder, die binnen Manenwolf’s rokerij en foodlab non-stop smaakonderzoek doet en zijn bevindingen middels oude conserveringstechnieken vastlegt in de meest waanzinnige producten.

Sasker verkoopt zijn producten via Rechtstreex, en op de Rotterdamse Oogst-markt, samen met Sanne Zwart, van Ferme Kolen. Sanne kende Abderrahim Bouna, aka de Rotterdamse stadsimker. Abderrahim vond Saskers dennetoppensiroop onbegrijpelijk lekker, ze raakten in de praat, Sasker begon over zijn Berlijnse honingvondst – et voila.

Smeer’m Honingsmeersels

smeer-m-honingsmeersels

Lancering van Smeer'm Honingsmeersels, in Buiten Rotterdam, met een dennentoppenlimo of een pittige kaneelcocktail.

Lancering van Smeer’m Honingsmeersels, in Buiten Rotterdam, met een dennentoppenlimo of een pittige kaneelcocktail.

Een half jaar (en heel veel honingonderzoek en smaaktesten later) presenteerden Sasker en Abderrahim vandaag hun serie Smeer’m Honingsmeersels in Buiten. Smeer ‘m is een lijn Rotterdamse honing met bijzondere smaakvariaties:

  • Smeer’m Limoen-Gemberwortel
  • Smeer’m Ingelegde Citroen
  • Smeer’m Gegrilde Salie
  • Smeer’m Gerookte Rode Biet
  • Smeer’m Chai Spices

Saillant detail: iedere smaakcombinatie heeft zijn eigen soort honing als basis… van voorjaarshoning tot kastanjehoning – en meer. Hopelijk snel te koop bij Rechtstreex, maar nu in ieder geval al verkrijgbaar bij Buiten – wat sowieso een geweldige plek is voor ontbijt/lunch/diner met Rotterdamse producten!

Benieuwd naar Willy Wonka?

Lekker Lokaal Podcast: Manenwolf's Foodlab, geïnterviewd door Diana van Ewijk, van Soephoofd.nl

Ik interviewde Sasker uitgebreid over zijn ideeën en methodes – en ontfutselde hem en passant de gouden tip voor startende food labels :-))

>> luister de podcast Manenwolf’s Rokerij & foodlab

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *