Gedachten, SoepStarter
comments 2

Gezonde soep van weggooigroente – Interview Soephoofd, Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad Rotterdam met interview soephoofd

In dit interview met Soephoofd leg ik uit wat ons doel is: mensen helpen minder groenten te verspillen en daardoor nog gezonder te gaan eten ook. Maar hoe we begonnen zijn, dat kon je dit weekend in het Algemeen Dagblad lezen.

“Je hóeft al die restjes uit de groentela niet weg te gooien. Doe alles in de pan met de mix van Soepstarter en je hebt snel een gezonde soep. Zo ga je ook de voedselverspilling tegen.” – dat staat in het Algemeen Dagblad. En dat is precies wat we willen bereiken.

Interview Soephoofd: 130 miljoen kilo #weggooigroente redden

zomersoepstarter-met-weggooigroenten-in-keuken-soephoofd

Als we, allemaal, eens in de twee weken soep zouden maken van de groenten die in onze koelkast liggen te verpieteren, dan hoeven we die groenten niet meer weg te gooien. Dat scheelt, per Nederlander, 10 kilo groente per jaar. Klinkt weinig, maar: als we dat allemaal zouden doen, dan redden we bijna 130 miljoen kilo groenten van verspilling. En da’s de moeite waard, toch?

Samenwerking met lokale makers

Fruisoep (Scandinavische Smoothie Bowl) gezond en lekker

Erg leuk is dat onze samenwerkingen ook worden genoemd in het stuk: “Daarnaast zijn er ook de specials die worden gemaakt in samenwerking met Rotterdamse producenten. Zo werd er in samenwerking met Pineut Likeuren speciaal voor de zomermaanden een fruitsoepstarter ontwikkeld van gedroogde kokos, gember en sumac. Even weggooifruit uit de eigen fruitschaal toevoegen met een smaakvolle smoothie als resultaat. Ook met Rotterzwam en Manenwolf’s rokerij & foodlab zijn SoepStarters ontwikkeld.”

Voor ons zijn die samenwerkingen één van de allerleukste dingen om te doen. Het is elke keer weer verrassend waar een maker mee komt: zo hadden we de gepekelde boerenkoolnerfjes in de ZomerSoepStarter die we samen met Sasker Scheerder van Manenwolf’s rokerij & foodlab ontwikkelden, nooit zelf kunnen bedenken!

>> lees het interview met Soephoofd Diana van Ewijk op AD

Enne: wil je de SoepStarters weleens uitproberen? Bestel ze gewoon via SoepStarter.nl, Rechtstreex.nl of koop ze bij één van onze verkooppunten, zoals Buiten op de Binnenweg, bij Uit je Eigen Stad op het station of bij één van de andere verkoopadressen.

>> check SoepStarter verkooppunten

Comments

comments

In categorie: Gedachten, SoepStarter

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *