FoodieTips #2: stiekeme wortelwraps, dito groentesaus en… Arabische Snert!

Zo maak je vegetarische erwtensoep

Allereerst, ook al mag het eigenlijk niet meer: een heel gelukkig en gezond 2017 gewenst! Na al die dagen van volautomatisch borrelen, superuitgebreid (uit) eten en weldadige toetjes is het de hoogste tijd voor een wat… soberder eetstijl.

In dit artikel deel ik weer vijf fijne foodie tips waarin groenten centraal staan. Stiekem in je wrap, net zo stiekem in een geweldige chili sin carne-saus, in een soep… hoe meer groenten, hoe meer vreugd. 

Twijfel je nog aan het nut van groenten? Lees hier waarom groente goed zijn en zet ze in overvloed op je menu!


Foodie Tips: kijken/luisteren/doen voor lokalo’s

1. Checken: Kleurige (en stiekeme!) groentenwraps

tortillas_groentewraps

Natuurlijk, deze gekleurde groentenwraps kun je ook zelf maken. Sterker nog: hier is het recept voor regenboogpannekoekjes. Maar goed, aangezien er niet altijd tijd is (om over zin nog maar te zwijgen), zijn deze gekleurde groentewraps van No Fairytales wel erg handig :-) 
Deze worteltortilla’s en bietentortilla’s bestaan stiekem voor 45% uit groenten. Lekker met de stiekembomvolgroente chili sin carne-saus hieronder!
>> bestel de gekleurde groentewraps bij AH of loop gewoon even langs de blauwe grootgrutter :-)

2. Doen: #InStockChallenge

blog over voedselverspilling

31 dagen geen eten weggooien en daarmee voedselverspilling tegen gaan – dat is de Instock Challenge die op 1 januari van start ging. En ik doe mee, want dat is een mooie kickstart van mijn nieuwe jaarthema! Bovendien: Instock gaat helpen met tips, tricks en slimmigheden om dat kontje komkommer, die sneue halve spitskool en die uitgegroeide aardappels op een heerlijke manier soldaat te maken. Handig!

>> lees meer over #InstockChallenge
>> check deze 5 tips om voedselverspilling bij jou thuis tegen te gaan

3. Koken: Stiekembomvolgroente Chili sin Carne

chili-sin-carne-groente-wraps

Heel lekker bij de wortel tortilla’s van No Fairytales is Chili sin Carne. Da’s hetzelfde als chili con carne – maar dan zonder vlees. Dankzij de bonen en de vele groenten is dit een geweldige manier om aan je #maxgroentetax te komen :-)
bekijk recept Stiekembomvolgroente Chili sin Carne van Groene Meisjes

Enne: vaker eten, die Chili sin Carne? Maak dan je eigen Chili sin Carne-mix, dat is één keer een beetje werk, waar je de rest van de winter veel gemak van hebt!
> bekijk recept zelfgemaakte Chili sin Carne-mix

4. Proeven: #TourdeSoupe Uit Je Eigen Stad

Tour de Soupe gaat op soeptournee door Rotterdam, op zoek naar de leukste en lekkerste plekken om soep te eten.

Bij Uit je eigen Stad wordt de soep gemaakt van groenten van het seizoen. Dat past perfect bij mijn wens om lokaal te eten – en het past ook perfect bij de functie van Uit je eigen Stad: een stadsboerderij in de havens van Rotterdam. Verwacht geen high brow soep, maar gewoon een doodeerlijke, verwarmende en flinke kom soep. Bloemkool-knolselderij, in mijn geval – maar dat kan dus volgende week weer heel anders zijn :-) Benieuwd?
>> check de activiteiten en agenda voor meer informatie
Enne, voor wie niet zo ver West in wil – Uit je Eigen Stad zit ook op het station. Aan de achterkant, voor de poortjes. Lekker en erg leuk!
>> check Uit Je Eigen Stad Centraal Station

5. Soepen: Bisarra, ofwel Arabische Snert

Zo maak je vegetarische erwtensoep

Bissara is een traditionele Marrokaanse soep. Hij wordt gemaakt van spliterwten, een boel komijn en een sliert olijfolie – and that’s it. Geen rookworst, geen karbonades, en geen spek (duh!). Bissara is net zo romig, dik en troostend als Oma’s Epische Snert – maar dan vegetarisch én een stuk lichter. Om ‘m iets meer een rokerige bite te geven, bestrooi ik de soep met een flinke schep Pittige Knoflook-Kikkererwten. Kijk, zó kunnen we wel elke week erwtensoep eten!
>> bekijk het recept voor Bisarra, of Arabische Snert
Enne: deze soep maak je ook met SoepStarter Arabisch. Officieel hoort ‘ie met tuinbonen, maar ik maak ‘m ook met bloemkool, spitskool en zelfs met een restje sperziebonen. Súperlekker!

BONUS: SoepStarter is er… bijna


De webshop is (bijna) klaar. De eerste voorraad SoepStarters is (bijna) ingepakt. En zo zijn er nog een stuk of duizend losse eindjes die bijna klaar zijn…. Dat moet ook wel, want aanstaande maandag lanceren we SoepStarter! 9 januari, save that date :-)

Gelukkig zijn de kaartjes voor bij de bestellingen wél al helemaal klaar – dat zit wel snor dus :-)
>> bekijk webshop SoepStarter alvast


Dat was alweer het einde van dit foodie tips lijstje. Volgende week deel ik 5 nieuwe fijne foodie tips. Heb je geen zin om elke week mijn blog te checken?

> schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dan krijg je deze foodie tips elke week keurig in je mailbox. Net zo makkelijk :-)

Comments

comments

Filed under Foodie Tips

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *