Foodie Tips #4: van roof top restaurant tot pindasoep en… bacon banana bites!

diana van ewijk, alias soephoofd, gaat op #TourdeSoupe op zoek naar de lekkerste soepen van Nederland.

Een roof top restaurant – middenin Rotterdam? Dat bestaat, mensen. Bovenop het Schieblok bevindt zich de Dakakker, een flinke urban farm die de mooiste, hyperlokale groenten en kruiden teelt – en daar heerlijke gerechten meemaakt. Perfect voor wie best een beetje van natuur houdt, maar ook van lekker warm binnenzitten :-)

In dit artikel deel ik, naast bovenstaand roof top restaurant, weer vijf fijne foodie tips: van slimme app om je boodschappen op e-nummers en plastic te checken, tot pindasoep met Bacon Banana Bites en van docu over food choices tot romige spruitjessoep. Lees- en vooral: eetze!


Kijken/luisteren/doen voor lokale foodies

1. Doen: Food Choices docu

In mijn queeste naar gezonder eten stuit ik steeds vaker op de vegan lifestyle. Voor mij is dat momenteel nog een brug te ver: ik zie voornamelijk op tegen het extra gedoe. Niet alleen qua voedingsstoffen (gezond veganistisch eten vraagt om voorbereiding, verwacht ik) maar ook qua smaak. Want snel smaak op tafel zetten gaat, voor zover ik kan overzien, toch het makkelijkst met dierlijke producten: zuivel, eieren en ja… vlees. Spekjes in stamppot, ansjovis in pangritata, kaas op brood, melk in de spruitjessoep, bacon banana bites bij je pindasoep (zie tip 3:-)) – dat werk.

Daarom kijk ik graag dit soort documentaires; om mezelf langzaam te overtuigen van de noodzaak om vegan te gaan. In deze docu onderzoekt filmmaker Michal Siewierski namelijk de impact die onze voedselkeuzes hebben op onze eigen gezondheid én op de gezondheid van de aarde. Siewierski laat tig experts aan het woord, die onder andere ingaan op het verband tussen voedsel en medicijnen, hoe het één het ander kan vervangen en waarom dat maar niet van de grond lijkt te komen. Dat maakt het voor mij zo interessant: ik slik elke dag medicijnen – en daar zou ik graag vanaf willen. 

>> kijk Food Choices via Netflix

2. Checken: Ekoplaza App

ekoplaza-app

Een app waarmee je ingrediëntenlijsten kunt scannen op verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën? Klinkt als ideaal voor wie graag gezonder wil eten.

En het mooie is: dit geldt niet alleen voor producten die worden verkocht bij Ekoplaza, maar ook voor producten bij andere supermarkten. Je kunt met de app zowel levensmiddelen als cosmetica scannen op e-nummers, plastics en chemicaliën en door middel van een stoplichtsysteem zie je eenvoudig aan de kleuren welke producten een verantwoorde keuze zijn.  

Tessa van het groene blog Awkward Duckling schreef dit zeer informatieve artikel::
> lees Awkward Duckling over Ekoplaza App
Tessa schreef overigens ook een heel fijn artikel over SoepStarter:
>> lees Awkward Duckling over SoepStarter

3. Koken: Memphis soep à la Elvis

pindasoep

Man, wat is het K O U D. Ik, als halve pinda, vind die kou aan de ene kant heerlijk (fris wandelen, blozende wangen, zo’n echt puur gevoel), en aan de andere kant afgrijselijk (koude tenen, koude vingers, koude neus, koude alles). Maar laat ik op het positieve focussen, want: koud weer = soepweer! Deze pindasoep op zijn Elvis’ is heerlijk op koude dagen. En die Bacon Banana Bites? Dat is nou precies waarom ik nog niet aan het veganisme toe ben… :-)

>> bekijk recept Memphis Soup met Bacon Banana Bites op Oh Marie! 

4. Proeven: #TourdeSoupe in Rooftop Restaurant Op het Dak

diana van ewijk, alias soephoofd, gaat op #TourdeSoupe op zoek naar de lekkerste soepen van Nederland.

Samen met jongste dochter Jet, alias #Soepsnoet proefde ik de soep van de dag bij Op het dak, middenin de Dakakker :-) Jet vlogt voor school, ik maak foto’s voor mijn blog. Leuke samenwerking tot nu toe :-)

SoepSnoet gaat mee op #TourdeSoupeDie soep van de dag is noodle soup met noodles (duh!), de laatste groenten uit de tuin en sesam, overgoten met dashu. Lekker – en dat vond Soepsnoet ook! De bietenballen vielen minder in de smaak bij haar, maar ik moet zeggen: zij is een natural born vleesliefhebber die niets moet hebben van groenten die doen of ze vlees zijn. Ik vond ze in ieder geval wél lekker :-)
>> lees meer over roof top cafe Op het Dak

5. Soepen: Romige Spruitjessoep

romige-spruitjessoep

De dag die je wist dat zou komen is daar: spruitjessoep! Deze soep maakte ik afgelopen week – zeer tot ongenoegen van de grutten. Maar wat schetste hun verbazing: deze spruitjessoep was lekker met een hoofdletter L. 

>> check het recept Romige Spruitjessoep


Dat was alweer het einde van dit foodie tips lijstje. Volgende week deel ik 5 nieuwe fijne foodie tips. Heb je geen zin om elke week mijn blog te checken?

> schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dan krijg je deze foodie tips elke week keurig in je mailbox. Net zo makkelijk :-)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *