6x een extra leuke Nutella-dag (met Etsy)

nutella-dag-daffy-duck

Vrijdag 5 februari is het Nutella-dag! Ja, natuurlijk is dat dikke commerciële onzin, maar in dit geval ga ik daar graag in mee. Waarom? Nou, eh…

… gewoon, omdat ik Nutella heel erg lekker vind. There, I said it. Hoe ongezond en niet-lokaal* Nutella ook is. 

Ik ben dus gewoon een doodordinaire Nutella-fan. Maar ja… omdat Nutella in een 50/50 eetstijl vrij weinig te zoeken heeft, eet ik er maar heel weinig van. En dus grijp ik iedere bijzondere gelegenheid die om Nutella roept met beide handen aan :-)

(Heb jij nou veel meer zelfbeheersing dan ik? Hier is het recept voor home made Nutella!)

Nutella-dag: 5 februari

(beeld: Den Haag FM)

(beeld: Den Haag FM)

Nutella-dag is een wereldwijde dag waarop we allemaal ongegeneerd Nutella eten. Ik verdenk Ferrero (de mannen achter Nutella, Ferrero Rocher en het Kinder Surprise-ei) ervan dat ze de dag zelf in het leven hebben geroepen, maar officieel is het door die-hard Nutella-fan en blogger Sara Rosso bedacht.

Mij maakt het niet wie het verzonnen heeft – maar ik vind het dan wél weer erg leuk om te zien wat er allemaal aan Nutella-parafernalia te koop is op Etsy. Hieronder een bescheiden greep uit het verrassend ruime assortiment!

fashlin-nutella-dag

Leuk, die suikerzoete kleurtjes. Doe er maar één voor allebei mijn kinderen – en vooruit: ook één voor mij.
>> shop op Etsy

happiness-nutella-dag

Zo’n papieren hart onder de riem – ideaal voor iemand die dat wel kan gebruiken. Extra leuk als je een pot Nutella meestuurt natuurlijk :-)
>> shop op Etsy

mini-nutella-dag

In ieniemienie is zo’n pot Nutella eigenlijk nog leuker – en nog vriendelijker voor de lijn én het regenwoud ook, denk ik!
>> shop op Etsy

nutella-dag-daffy-duck
Nou okee, in de jaren 90 was ik al best groot, maar ik heb toch nog een zwakke plek voor deze Nutella-verzamelglaasjes…
>> shop op Etsy

nutella-dag-everybody-happy
… Amen to that!
>> shop op Etsy

nutella-dag-kussen
… ik denk dat ik er extra vroeg induik, vanavond :-)
>> shop op Etsy

Printbaar-Recept-Etsy-Listing_Bieten-07

En dit is wat ik doe, met Nutelladag: Choco-cupcakes met Rode Biet én Nutella-frosting maken! Een beetje minder ongezond dankzij de groenten – en net zo ontieglijk lekker.

>> shop het recept & de cadeaulabels op Etsy

 

 

*) En ondanks het feit dat er palmolie inzit… Die palmolie leidde vorig jaar nog tot een heuse Nutella-gate, waarbij vooral duidelijk werd dat Nutella het relatief gezien juist erg goed doet. (meer weten? lees: Nutella-gate. Verslaafd aan palmolie)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *