3 beste twittercolumns (week 15)

IMG_2390.JPG

Was het toch zomaar lente, ineens! Dat vertaalde zich niet alleen naar een heleboel rillerige blote benen en armen, maar ook naar een boel op de lente geïnspireerde twittercolumns. Hieronder mijn selectie van deze week!

Ik zat afgelopen week trouwens in mijn eentje in een boshuisje om te werken aan een boek over Instagram, dat WebVedettes samen met Eliane Roest, lanceert. Heerlijk om vijf dagen lang ongelimiteerd te kunnen schrijven, en vooral denken! En als bonus werd het ook nog eens prachtig weer.

De 3 beste twittercolumns

Prachtig vond ik deze twittercolumn van Mirjam de Boer. Exact ook mijn gevoel, na die eerste mooie dag die gevolgd werd door een dag waarop het gewoon 10 graden kouder was. Gelukkig heeft het mooie weer zich gerevancheerd en dúrf ik het, wennen aan mooi lenteweer…


Mooi hoe in de lente alle cliché’s weer uit de kast komen: van de ene op de andere dag zijn de straten gevuld met veel te luchtig gekleedde bakvissen, zitten de trams vol veel te warm gekleedde bejaarden en worden treinen bevolkt door wandelaars in gloednieuwe wandeluniformen. Mooi gevangen door Sandra!

Vanuit de veilige woonkamer lijkt het warm, buiten, maar sta je eenmaal op de stoep in je hardloopkloffie, blijkt het keihard te waaien.. Tja, april doet wat ‘ie wil. Ik ben zelf (absoluut geen) hardloper, maar deze column van Anne-Marie vond ik erg treffend. Eindelijk weer naar buiten, wandelen en fietsen (in mijn geval), hollen (in het geval van de halve stad, want het stikt weer van de joggers in Rotterdam :-)) – en dat zandstralen maakt het allemaal nog net wat stoerder. Ik zou daar ook voldaan van raken.

Bonus:

 

Zelf twittercolumn schrijven?

Een twittercolumn is een gedachte/gevoel/gebeurtenis gevangen in 126 tekens, afgesloten met #twittercolumn.

Er zijn een paar regels, dat wel, maar verder is het iets wat iedereen kan, een twittercolumn schrijven. Gewoon, door goed om je heen te kijken in je dagelijkse leven, en een momentje te nemen, af en toe, om die kleine, maar bijzondere dingen vast te leggen.

Zelf een twittercolumn schrijven?
IMG_5708.PNG

Hartstikke leuk, natuurlijk! Voor meer informatie, de regels en vooral heel veel inspiratie:

>> download de gratis Twittercolumngids <<

De Twittercolumngids bevat:

  • 46 inspirerende voorbeelden van twittercolumns
  • 23 tips over o.a. onderwerpbepaling, taaltips, rijm en schrijfstijl
  • 7 trucjes (+3 vlottrektips voor als je echt vastzit)
  • 1 mini-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt

Schrijfze!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *