Snelle soep van diepvriesspinazie

weggooigroentesoep met verlepte spinazie en rimpelige piepers

We zitten natuurlijk niet elke week in het ziekenhuis, maar er is wél elke week een moment (of meer dan één…) waarbij het totaal anders loopt dan gepland. Met dit recept voor spinaziesoep draai je, ook in zeer hectische tijden, in no time een gezonde groentesoep in elkaar.

Terwijl de grutten hun judo-skills oefenden, zat ik een cafeetje om de hoek nog wat laatste werkklusjes af te ronden. Altijd fijn, zo’n werkdagverlenging na drieën :-)

Eenmaal thuis bleek ik niet zo bar veel groenten in huis te hebben… In mijn groentela: een pompoentop, een piepklein en hevig ontmoedigd bindslaatje, 2 kilo soeptomaten, een stuk of 8 paprika’s en een halve bos wortelloof. Okee, dat klinkt misschien wél als veel, maar die tomaten en paprika’s had ik nodig voor een recept later in de week. No touching dus…

In mijn voorraadkast (die zijn naam in dit geval geen eer aandeed) was het al niet veel florissanter: wat aardappels, rode ui en knoflook – dat was het wel zo’n beetje.. Gelukkig doolde er in de vriezer nog een pak diepvriesspinazie rond! 

Weggooigroentesoep van diepvriesspinazie

Spinaziesoep als #weggooigroentesoep dus… Supersimpel en, zo bleek, een hit bij de kinderen.

Ingrediënten Spinaziesoep van diepvriesspinazie

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 aardappels, in blokjes
  • een heel pak diepvriesspinazie
  • 1 liter bouillon (van 1 tablet)
  • scheut melk
  • optioneel: andere bladgroente. In ons geval: dat verlepte bindslaatje :-))

Bereidingswijze Spinaziesoep van diepvriesspinazie

  • uitje 5 minuten fruiten,
  • knoflook, aardappels in blokjes erbij en paar minuten meebakken
  • Spinazie (gewoon hup, in bevroren toestand) erbij
  • bouillon erbij tot de groenten net onder staan.
  • Aan de kook brengen en minuut of 10 laten koken, zachtzetten en flinke scheut melk mee laten pruttelen. Klaar!

Easy does it. 100 à 125 gram groenten in één kopje soep – zo komen wij wel aan die max groentetax :-)

De truc om meer groente te eten? Diepvriesgroenten!

De diepvriezer is wat #elkedagsoep-eten betreft een uitkomst:

  • diepgevroren groenten blijven eindeloos goed
  • diepgevroren groenten zijn al schoongemaakt en geportioneerd – dat scheelt weer hakwerk
  • diepgevroren groenten zijn een goed alternatief voor vers, omdat de groenten in recordtempo (binnen 4 uur!) worden verwerkt.
    > bekijk dit filmpje van Het Klokhuis

Mijn vriezer ligt dus vol diepvriesgroenten, je begrijpt :-)

Gratis Snelle Weggooigroente-Soepposter

Makkelijk soep maken? Verspil minder groente én eet meer groente met #Weggooigroentesoep. Free printable mini-poster van Soephoofd, gemaakt door Handletters.nl

Of je nu (diepvries)spinazie, prei, aubergine of courgette overhebt – met de #weggooigroentesoep-methode draai je in 20 à 25 minuten een snelle soep in elkaar. Handig!
>>  download GRATIS de Weggooigroentesoep-Poster
Goed voor je lijf, voor je portemonnee én voor het milieu, omdat je voedselverspilling daarmee tegengaat.

Nóg sneller weggooigroentesoep maken?Eet gezonder, bespaar meer, verspil minder: maak met SoepStarter snel en makkelijk soep van groente die je anders weg zou gooien.

Heb je geen tijd en energie meer over? Dan is SoepStarter erg handig. Met SoepStarter maak je binnen 15 minuten soep van groenten die je anders weg zou gooien. Zo bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder.
>> lees meer over SoepStarter

SoepStarter is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken en kost €3,75. SoepStarter is bovendien eindeloos houdbaar, en bewaar je gewoon in je voorraadkast. Gewoon proberen dus!

 

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Meer groente eten met weggooigroentesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *