Van verstopte spinnen tot dito schoolreizertjes. De beste twittercolumns (week 22)

twittercolumn-diana-van-ewijk

Juni alweer… wat vliegt de tijd toch! Het seizoen van sportdag en avondvierdaagse, van spinnen en buitenspelen, en niet te vergeten: van aftellen naar de zomervakantie, is weer begonnen.

En dat zie je terug in de twittercolumns van deze week. Dit zijn de beste drie van week 22. Lees je mee?

De beste twittercolumns van week 22

Ik word altijd een beetje weemoedig van juni. Ik denk dan altijd terug aan toen ik zelf nog klein was, en dolblij dat het weer lekker weer was. Aan de schoolreisjes waarvan ik me eigenlijk vooral de busreizen nog goed herinner. Aan het eindeloos stoepkrijten en springtouwen. Aan de avondvierdaagse in Culemborg, pauzeren in het park en spinnen uit je haar schudden…

Spin

Brrrr… van deze ultrakorte column van Jeannet ga ik plaatsvervangend rillen. Hoe blij ik ook ben met spinnen (qua muggen-opeet-acties), ik heb ze liever niet op mijn hoofd.

Vertrekkende kinderen

Om deze column van Anne-Marie moest ik zachtjes grimlachen. Zo sta ik zelf ook altijd te zwaaien naar de schoolreisbus – maar dan niet vanwege de verduisterde ramen, maar omdat ik altijd met dikke tranen in mijn ogen sta. Ik kan er niet zo goed tegen, kinderen die vertrekken, geloof ik…

Weemoed

Mooi vind ik deze observatie van Afke, en bijzonder dat je zoiets kunt delen met iemand die je al sinds je schooltijd kent. Ja ja, zo langzaam maar zeker worden we echt oud, geloof ik…

Bonus: De ondraaglijke lichtheid…

Ik kan ‘m nog, de radslag, maar dan loop ik daarna wel een paar dagen met een zere rug. Heel anders dan de zevenjarige (die nu overigens alweer negen is!), en die het liefst van huis naar school radslagt.

Comments

comments

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *