Van nachtmerriemoeder tot rillen op slippers: de drie beste twittercolumns (week 23)

IMG_6574.JPG

De ene dag zit je in de stromende regen de picknicken, de volgende dag loop je op slippers de avondvierdaags – met over je arm, ‘voor de zekerheid’, je winterjas. Maart roert zijn staart, ook al is het al juni.

Die wisselvalligheid zie je terug in de twittercolumns van deze week. Dit zijn de beste drie van week 23. Lees je mee?

De beste twittercolumns van week 23

Nachtmerriemoeder

“Goedemorgen,” zeg ik opgewekt.
“Grmpf… Ik weet heus nog wel wat jij vannacht in mijn droom hebt gedaan,” zegt hij (6) knorrig. ‪#‎twittercolumn‬

Zo word ik ook nog weleens begroet. Grappig, hoe de werkelijkheid soms maar heel langzaam wakker wordt ’s ochtends.

Ik word er altijd gelukkig van om zo’n uitspraak te lezen. Mijn eigen kinderen worden steeds groter, snappen de wereld al behoorlijk goed, en verliezen steeds meer hun magische denkvermogen. Zo hoort het ook, natuurlijk – en daarom ben ik extra blij als iemand anders er één deelt.

Rillen op slippers

Dat is het mooiste aan deze tijd van het jaar: dat enorm wisselvallige weer. Bovenstaand overkomt mij trouwens bijna nooit – ik ben meer diegene die een veel te dikke winterjas meesjouwt op een onverwachts tóch warme lentedag.

Kerst in juni

 

Mooi vind ik deze ultrakorte column, omdat ik zelf zo rond deze tijd langzaam weer zin krijg in kerst. Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben…

Bonus: Spoorzoeken

Regenachtige avonden sluiten vaak mooie dagen af – en andersom. Ik vind het altijd heerlijk om sporen van dat andere weertype te ontdekken in de stad. Die laarsjes in zo’n plensbui – prachtig!

 

*) De prachtige mokjes op de foto zijn gemaakt door Design X Ambacht!

Comments

comments

3 Comments

  1. 100%heppie

    5 minuten geleden; ‘als ik je vannacht in mijn droom tegenkom, nou dan noem ik je STOMMERD !’ We hadden een aanvaring, begrijp je…

    • Ik begrijp het helemaal :-) Maar… niet echt een lekkere manier om de dag af te sluiten :-( Hopelijk is het voor de echte bedtijd nog goed gekomen? *kinderkwaadheid*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *