Van flopkok tot ondernemer in de dop: de 3 beste twittercolumns (week 18)

kofpje koffie bij je twittercolumn?

Meivakantie! De hóógste tijd om uit de hectiek van school/werk/sportclubjes/zwemles te stappen, en iets meer gewoon niets te doen. Te zijn. Te genieten van de kleine dingen. Hoe? Ik ga je daar bij helpen…

Zet een kop koffie, (slow, niet van die één-druk-op-de-knopkoffie), schuim (in een pannetje) melk op, en installeer jezelf op de bank met je homemade latte machiato en de verse twittercolumnselectie van deze week.
Kinderen om je heen? Maak voor hen een kinderkoffie (opgeschuimde melk met een beetje cacao) en installeer hen naast je op de bank met een verse Donald Duck.
Geniet van je kwartiertje!

De drie beste Twittercolumns van week 18

Ondernemer in de dop

Van slimme kinderen kan ik geen genoeg krijgen. De zoon van Sandra dacht iets langer dan zijn neus lang was :-) Als ‘ie ze bij het zwembad nou ook nog doorverkocht heeft, zou ik zeggen: ondernemer in de dop. Indien weggegeven: filantroopje. En als zelf alles in één keer opgegeten: slokop :-)

Erfelijk

 


Heerlijk, hoe eerlijk kinderen zijn. Het kind van deze flopkok is duidelijk erfelijk belast door haar moeder, die (zo blijkt uit haar feed) regelmatig appeltaart bakt zonder kaneel (wel met appels, gelukkig) en die eigenlijk geen idee heeft wat er in een spinazieflapje moet, behalve dan bladerdeeg. Dan begrijp ik wel waarom zelfs je eigen neus leegeten lastig is :-)
Voor wie het zich afvraagt: Flopkok is een alter ego van Mirjam de Boer, die wel vaker op deze plek staat met goedgelukte twittercolumns…

Onmogelijke opgave

Het is natuurlijk net zo onmogelijk als op je hoofd staan – dat heeft het kind van Marianne goed gezien. Prachtig staaltje van kinderlogica, deze (onofficiële) twittercolumn!

Bonus:


Ik heb zelf ook van die bijdehandte exemplaren in huis. Mini-mensjes die mij 24/7 kritisch bekijken, en ook regelmatig verslag doen van wat ze zien. In dit geval was dat gelukkig iets positiefs…

Zelf twittercolumn schrijven?

Een twittercolumn is een gedachte/gevoel/gebeurtenis gevangen in 126 tekens, afgesloten met #twittercolumn. Het is een prachtige manier om mooie momenten in je leven vast te leggen. En… iedereen kan het!

Er zijn een paar regels, dat wel, maar verder is het iets wat iedereen kan, een twittercolumn schrijven. Gewoon, door goed om je heen te kijken in je dagelijkse leven, en een momentje te nemen, af en toe, om die kleine, maar bijzondere dingen vast te leggen.

Zelf een twittercolumn schrijven?
IMG_5708.PNG

Hartstikke leuk, natuurlijk! Voor meer informatie, de regels en vooral heel veel inspiratie:

>> download de gratis Twittercolumngids <<

De Twittercolumngids bevat:

  • 46 inspirerende voorbeelden van twittercolumns
  • 23 tips over o.a. onderwerpbepaling, taaltips, rijm en schrijfstijl
  • 7 trucjes (+3 vlottrektips voor als je echt vastzit)
  • 1 mini-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt

Schrijfze!

Comments

comments

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *