Gedachten
comments 2

Spangense soep (met internationale twist!) op Eetplein Be Souk

spangense soep

Soep van het seizoen, met als hoofdingrediënt groenten die in Rotterdam zijn gekweekt – en die anders in de afvalbak waren beland. Wij, als import-Spangenaren én pop-up groenteboerinnen, verwerken deze lokale groenten onder de naam Soephoofd tot stevige soepen met een internationale twist. Deze soepen verkopen wij op Be Souk in Delfshaven, op 12 en 13 september 2015.

De soepen zijn stuk voor stuk gebaseerd op groenten. Op het menu staan onder andere: een Zwitserse uiensoep, een baked potatosoep uit Amerika en een fluwelige Vichyssoise uit het midden van Frankrijk.

Eetplein Be Souk

wpid-afrikaanse-pindasoep-snijbiet.jpeg

Onze soep is al een paar weken te koop bij Stroop Rotterdam, waar de Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet het erg goed doet. Op Eetplein Be Souk zijn de Spangense soepen per portie te koop, voor €3,00 – €3,50. Zo vormen ze een mooi opstapje voor wie daarna nog door wil proeven, bijvoorbeeld bij Square Burgers & Some,  een portie traditionele babouches (marokkaanse slakken) van BB’ouche en co of de zoetste zoetigheden van Hilal, Lativa en Feda.

Kom je ook proeven op Eetplein Be Souk?

wpid-italiaanse-andijvie-witte-bonensoep.jpeg

Eetplein BeSouk Delfshaven is de perfecte manier om via eten kennis te maken met allerlei culturen en het moois dat Bospolder-Tussendijken te bieden heeft. En er is niet alleen heel veel lekker eten, maar er zijn ook kamelen en een zweefmolen, je kunt er dingen maken en 3Dprinten in de Maker’s Space en workshops Bucket Drumming volgen.

BeSouk is het zusje van het succesvolle Djemaa el Fna dat dit jaar voor de derde keer in het Museumpark wordt georganiseerd.

Pop-up Groentenwinkel in Spangen

rechtstreex-spangen-diana-van-ewijk-sarina-karouw

Pop-up Groentenwinkel? Yep! Sarina en ik werken samen met Rechtstreex, de Rotterdamse voedselcoöperatie die bij Rotterdamse boeren, telers en slagers inkoopt. Onze klanten bestellen online en halen hun kleinschalig geproduceerde boodschappen eens per week op bij stroopwafelcafé-galerie Stroop, op de Mathenesserweg.

Hoe werkt dat dan, Rechtstreex?

Rechtstreex Spangen biedt elke week vrije keus uit een breed aanbod van lokale producten, die altijd vers en seizoensgebonden zijn. Klanten bestellen wanneer ze daar behoefte aan hebben, en hoeven dus geen abonnement af te sluiten.

>> bekijk onze groentewinkel (met ook fruit, brood, worst, kaas, zuivel – en nog veel meer!)

>> lees meer over hoe Rechtstreex Spangen werkt

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

2 comments

  1. John Verhaar zegt

    Vond het zeer spannende recept van Spangensesoep in een Gers magazine bij de kapper.
    Wil dit voor een groep van 30 man maken….
    heb je suggesties betrekkende de hoeveelheden?

    Kan ik dit recept ergens op internet vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *