GroenteSoepStarter

Maak snelle soep van weggooigroenten
Bespaar meer, verspil minder & eet gezonder

Bestrijd voedselverspilling thuis: maak soep van groente die je anders weg zou gooien

Jij weet dat gezond eten belangrijk is. Je wéét dat je eigenlijk 250 gram groenten per dag zou moeten eten… maar ja: hoe dan? Het leven is druk genoeg; je hebt helemaal geen zin om te leren hoe je van rettich een ingewikkelde detox bowl maakt – jij wil gewoon gezonder eten, zonder gedoe.

Tegelijkertijd baal jij van alle groenten die je wekelijks in de kliko gooit. Doodzonde natuurlijk, maar ja… dat drukke leven, hè? Je hebt echt geen tijd om elke avond stapels kookboeken door te worstelen op zoek naar makkelijke groentegerechten.

Eerlijk zeggen… herken jij dit?

  • Je wil geen groente weggooien – maar dat gebeurt toch vaker dan je lief is?
  • Je hebt geen tijd om je hele lifestyle te veranderen – maar wil wél meer groente eten?
  • Je wil sowieso al tijden gezonder eten – maar dat kómt er maar niet van?

Geloof ons: je bent niet de enige.

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 47 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg. Een groot deel daarvan is groente. Tegelijkertijd eet maar 5% van de volwassenen voldoende groente. Wat als je nou gewoon de groente opeet die je anders weg zou gooien? Dat kan heel makkelijk, zonder dat het je extra tijd en energie kost.

SoepStarter: makkelijk gezonder eten én minder weggooien

Eet gezonder, bespaar meer, verspil minder: maak met SoepStarter snel en makkelijk soep van groente die je anders weg zou gooien.

SoepStarter helpt je in een handomdraai soep te maken van groenten die je anders weg zou gooien. Weggooigroentesoep dus! Hoe? Simpel: SoepStarter is een mix van gesnipperde ui, gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen.

Met SoepStarter:

  • … maak je van groente die je anders weg zou gooien snel en makkelijk soep – en hoef je dus niks meer weg te gooien
  • … krijg je zonder extra gedoe een flink deel van je dagelijkse 250 gram groenten binnen – en eet je dus gezonder
  • … is 100% natuurlijk – en bevat geen zooi als gistextract, palmolie of e-nummers
  • … is compleet – je hoeft niet na te denken over ’n recept
  • … is makkelijk – wij hebben de uien al gesnipperd, de kruiden fijngesneden, en de selderij gehakt. Je bent dus zó klaar!

En, ook zo slim: SoepStarter is gedroogd en dus eindeloos houdbaar. Je hoeft er niet speciaal voor naar de supermarkt; je bewaart het gewoon in je voorraadkast en gebruikt het zodra er weer groenten liggen te verpieteren. Handig!
Gedroogde groenten behouden bovendien een groot deel van hun voedingswaarde. Win-win :-)

>> bestel SoepStarter 

Hoe werkt SoepStarter?

simpele soep maken? Dit tomatensoep recept simpel!

SoepStarter werkt echt heel makkelijk:

  • snijd 500 gram groenten klein,
  • stoof 10 minuten in de pan met een ruime eetlepel SoepStarter en zout,
  • giet 750 ml kokend water op
  • kook nog 5 minuten… klaar!

Met SoepStarter verwerk je willekeurig welke groente, zonder recept. Je kookt binnen een kwartier een verse groentesoep op het achterste pitje – easy does it. Enne: SoepStarters zijn er in drie smaken, zodat je iedere soort groente in een smakelijke soep omtovert.

SoepStarter kost €3,95 per doosje. Daarmee maak je drie keer één liter soep. En bespaar je dus een een flinke berg food waste!

Zo maak je #weggooigroentesoep van de meest weggegooide groenten

Gooi verschilllende groenten bij elkaar voor ouderwetse groente- soep, of werk in één keer die berg aubergines, courgettes of komkommers weg. Go wild!

TOP 10 MEEST WEGGEGOOIDE GROENTEN

Geen idee waar te beginnen? Hiermee maak je lekkere soep van de meest weggegooide groenten. Mét toppingtips: niet per se nodig, maar wél extra lekker. LET OP: gebruik 500 gram groenten en volg de basis-instructie op ‘t doosje!

Weggooigroentesoep Aardappels:

lenen zich perfect voor soep: in hun eentje, of met bijv. prei of witlof. Lekker met uitgebakken spekjes en room. Aardappels zijn een perfect bindmiddel om soep dikker te maken. Pureer NIET, maar prak de aardappels. Sla: sla slinkt snel! Heb je geen 500 gram? Maak dan aardappelsoep als basis en warm de sla de laatste paar minuten mee. Lekker met reepjes gebakken paprika of zongedroogde tomaat.

Weggooigroentesoep Bloemkool:

in haar eentje, of met aardappel of wortel. Lekker met fijngestampte cashewnoten of dukkah Komkommer: ontdoe de komkommer van hun zaadlijst, anders wordt je soep bitter. Lekker met gerookte zalm als topping.

Weggooigroentesoep Broccoli:

zie bloemkool :-). Lekker met verkruimelde blauwe kaas.

Weggooigroentesoep Sperziebonen:

vul eventueel aan met aardappel. Lekker met krokant gebakken spekjes, een schepje pesto of croutons.

Weggooigroentesoep Spinazie:

zie sla. Lekker met een hardgekookt ei, dat je doormidden of in kwarten snijdt. Verkruimelen is ook lekker!

Weggooigroentesoep Andijvie:

zie sla. Heerlijk met Parmezaanse kaas, crème fraîche of gebakken champignons als topping. Ook lekker als reepjes in een Italiaanse groentesoep met witte bonen, tomaat, aardappel en wortel.

Weggooigroentesoep Uien:

werkt in elke groentecombi goed. Echte uiensoep maken? Bak de uien glazig, voeg een eetlepel bloem toe en laat 20 minuten smoren! Lekker met (kaas)croutons.

Weggooigroentesoep Wortel:

lekker met een scheutje sinaasappelsap en een partje sinaasappel als topping, of gebakken amandelen.

NOOT BIJ HET MAKEN VAN WEGGOOIGROENTESOEP

  • pureren is optioneel. Bij sommige soep is het juist lekker om de groenten heel te houden en bijv. vermicelli toe te voegen.
  • de groenten houden natuurlijk wel hun eigen smaak! Houd je niet zo van witlof dan zal witlofsoep je ook niet bijzonder bevallen.
  • LIEVER MINDER ZOUT? Zout is een belangrijke smaakmaker; beknibbel daar dus niet op. Eet je toch liever minder zout? Vervang de halve eetlepel zout dan door één bouillonblokje.

>> bestel SoepStarter 

Gewoon dóen! Want soep maken van bijna verspilde groente uit eigen koelkast is goed voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu – en nog lekker ook :-)