Soephoofd op showUP #10: recap

Schermafbeelding 2017-09-10 om 15.13.31

Op 3 en 4 september stond Flowers&Sours op showUP. Een te gekke beurs voor inkopers die een flinke portie esthetiek wel kunnen waarderen. Het waren twee drukke, volle dagen! Hier een kort verslag van deze geweldige én hectische dagen!

Het belangrijkste? De vele mooie ontmoetingen en belangstelling voor onze produkten – van Nuth tot Dokkum, van Brussel tot Berlijn en van Eersel tot Heeze.

Wat je allemaal kon in onze stand – behalve natuurlijk proeven van al die bijozndere Rotterdamse heerlijkheden? Nou: leren fermenteren met RotPot, proeven van een heuse #weggooigroentesoep (gemaakt met onze Indiase SoepStarter), genieten van snoep zonder troep van TANTE TOOS Suikerloos én van  de heerlijke vierkante vegan taarten van Sharp Sharp Food, nippen van de DIY-likeuren van Pineut, happen in de nieuwe lijn feestontbijtspullen van Hannes, de eeuwenoude conserveringstechnieken met Manenwolf’s rokerij & foodlab ontdekken en proeven van de handgeplukte bloemen en zaden van Bloesembar

De makers van Flowers&Sours

show-up-2017

Flowers & Sours is een coöperatie van Rotterdamse voedselondernemers die een verhaal vertellen over eten, drinken en alles wat daar bij komt kijken.

Manenwolf’s rokerij en foodlab

Sasker-Scheerder-Circulaire-Catering-City-Shrub-BlueCityVoorgekiemde gele-mosterdzaadjes die poppen in je mond – en daar dan een pickle van? Dat móet Manenwolf’s rokerij & foodlab zijn! Dit Rotterdamse food lab grijpt een schijnbaar eenvoudig proces als het roken van een ui aan om een spectaculaire smaakverschuiving in die ui te veroorzaken. Van scherp naar zoet – terwijl er ogenschijnlijk niet veel gebeurt.

Die onverwachte gelaagdheid met eigen smaakpapillen testen? Sasker vertelde je tijdens ShowUP #10 ALLES over koudgerookte rode ui, geïnfuseerde mierikswortel en gedroogde echinacaewortel. Proeven mocht ook – en werd ook veel gedaan :-)

Tante Toos Suikerloos

Processed with VSCO with hb1 preset

Snoepen? Tuurlijk! Maar dan liefst zo gezond mogelijk, vindt Elze. Daarom lanceerde zij MATTIES: per stuk bijna een meter snoep, maar dan zónder geraffineerde suikers of andere onnodige toevoegingen… en juist bommetjevol fruit. Zo is snoepen lekker én leuk!
Op ShowUP legde Elze haarfijn uit zij haar snoep maakt – en kon je nog proeven ook!

Bloesembar

170529-005-debuik_flowerssours-jeroenmooijman

Wildpukken iets voor zweverige neo-hippies? Maidie Van Den Bos van Bloesembar bewijst het tegendeel: zij ontwikkelt überhippe en exclusieve wildpluksiropen, op maat gemaakt met lokale ingrediënten. Zo ving zij het verhaal achter no man’s land in een tweetal siropen: ‘Marken’ vertegenwoordigt het zoetwaterlandschap rond het kantoor in Nederland, met verschillende variëteiten van wilde munt. ‘Veneto’ belichaamt de Noord-Italiaanse regio en is meer bloemig met moerasspirea, abrikoos, sinaasappel en honing.​
Benieuwd? Tijdens ShowUP #10 legden de dames van Bloesembar het haarfijn uit – en lieten ze het je ook nog proeven.

Pineut + Hannes

soephoofd werkt samen met Pineut aan FruitSoepStarter

Dronken aardbeitjes? Die serveer je op je ijs – met een drupje van de likeur waar je ze net uitgevist hebt erbij :-) Zo simpel is dat dus: zelf likeur maken met die prachtflessen van Pineut!
Nog meer van die fijne tips? Op ShowUP #10 gaven de dames van Pineut uitgebreid toelichting – en lieten ze het je ook nog proeven. *hips*

RotPot

Radio-Interview met Sanne Zwart, eigenaar van Ferme Kolen, Keukenboeren en Tempeh Garage, over het nut van fermenteren en het belang van vertrouwen op je zintuigen.

Fermenteren kun je leren. Met de RotPot leer je in 10 stappen hoe je zelf zuurkool maakt. Maar er kan nog veel meer! Bedenker Sanne tovert de wonderlijkste gefermenteerde happen en dranken uit haar keuken en geeft al jarenlang fermentatieworkshops met haar bedrijf Keukenboeren.
Sanne vertelde tijdens ShowUP #10 hoe je jouw eigen vriendelijke bacteriecultuur zachtjes aanspoort tot het maken van de lekkerste én gezondste tafelzuren. Proeven mag ook. Als je durft…

Soephoofd (wijzelve dus :-))

Diana-van-Ewijk-Sarina-Karouw-Soephoofd

128 miljoen kilo groenten gooien we met zijn allen weg. Per jaar! Beetje zonde, want met SoepStarter maak je van die oude groente lekkere #weggooigroentesoep – zonder gedoe, zonder recept én: zonder bouillonblokje. Lekker, makkelijk en nog gezond ook :-) De moeite waard! Wij maakten speciaal voor showUP 10 liter weggooigroentesoep met Indiase SoepStarter – en die ging schoon op.

SoepStarter-per-Post-handletters-quote-good-food-is-good-moodOok lanceerden we onze SoepStarter-per-Post – en dat was een feestje op zich! Instant kerstvibes…

Sharp Sharp Food

SharpSharp-15

Sharp Sharp? Dat staat dus niet voor extra pittig, maar voor EXTRA AWESOME :-) Sharp Sharp is een Zuid-Afrikaans woord, en betekent zoiets als TOF, vandaar.
Deze 100% plantaardige bakkerij bakt 99% biologisch en is gecertificeerd glutenvrij.
Renate en Frank van Sharp Sharp Food zijn happy vegans, en serveren graag lekker eten met uitgesproken, gekke smaakcombinaties. Hun Flower Granola’s (met oa lavendel, osmantis, marigold en roos!) zijn een lust voor het oog. En ook hun Schijf van Vijf groentekoekjes mogen er wezen…
De happy bakers legden op showUP uit waarom ze vegan bakken – en lieten proeven hoe awesome dat inderdaad smaakte!

ShowUp #10

Schermafbeelding 2017-09-10 om 15.10.54

Om kort te gaan: showUP #10 was een feestje… Was je erbij? Leuk! Heb je het gemist? Zorg dan volgende keer dat je langs kunt komen. Er komen steeds meer food-initiatieven op deze lifestyle beurs af, dus je kunt letterlijk proeven van de nieuwe trends!

Soephoofd live ontmoeten?

Schermafbeelding 2017-09-10 om 15.10.40

Wil je ons en onze Flowers&Sours-genoten ook weleens live ontmoeten?
>> volg Flowers&Sours dan op Facebook, en check de events

Of kom naar de Vrij van Veggie Food Fair! We geven er 3 kaartjes voor weg – en die kun je hier winnen.

>> win vrijkaartje Vrij van Veggie Food Fair

Tot snel!

Comments

comments

Filed under Gedachten

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *