Soephoofd: het logo

Soephoofd-logo-vierkant-02

Een koosnaampje was het, van mij voor mijn vergeetachtige hersenpannetje: Soephoofd. Afgelopen zomer, toen ik werd overrompeld door de worst case Spondylartopathie‬ ever, werd die vergeetachtigheid erger… Van ergens-best-nog-wel-charmant naar ronduit irritant.


Moeilijke stukken lezen ging niet meer, langere blogberichten schrijven ook niet. Een recept moest ik 15 keer doorlezen – en dan nóg vergat ik de helft van de ingrediënten. En… Focus? Vergeet het maar – mijn brein gooide er na maximaal 5 minuten het bijltje bij neer.

Nu, een half jaar later, gaat het gelukkig een stuk beter.

Niet alleen kan ik weer lopen (en zitten, en als ik zou willen zelfs dansen :-)), ook mijn hersens doen weer een beetje mee. Mijn tempo ligt stúkken lager dan vroeger, maar ik merk dat ik weer meer kan, wil en vooral: doe. Mijn focus is (een beetje, maar toch) terug.

Afgelopen weken heb ik (met de nodige moeite) een aantal grote knopen doorgehakt.

Ik heb besloten mijn kleine beetje focus te richten op één ding: 50/50.

50/50 staat voor gezond eten, letterlijk: 50% van wat ik eet moet fruit of groente zijn. Liefst lokaalgeoogst, biologisch en van het seizoen.
De andere 50% moet gezond en zelf (of door iemand die ik vertrouw) gekookt zijn: niet eindeloos bewerkt door voedselrobots, geen E-nummers, niet barstend van de suikers, zouten en vetten – dat werk.

Dat betekent dus: bewuster inkopen, beter leren koken én me veel meer verdiepen in zaken als vezels, vitaminen en mineralen. Met ‪#‎elkedagsoep‬, zelfgemaakt, van seizoensgroenten, zet ik al een stap in de goede richting :-)

In 2016 ga ik me mee richten op natuurvoeding, seizoensgroenten en gezonder leven in het algemeen.

Want op de reuma heb ik misschien weinig invloed, maar ik kan wel mijn stinkende best doen om het lijf waarin die reuma woekert zo gezond mogelijk te maken en te houden.

Dat is mijn plan voor 2016.

En op de valreep van 2015 veranderde Soephoofd letterlijk van een koosnaampje in een geuzennaam: ik kreeg een soephoofd-logo als verjaardagscadeau! Mirjam (van Handletters.nl en mijn grootste soepproefkonijn) letterde het met alle liefde in elkaar. *blij mee*

Ik ben helemaal klaar voor dat nieuwe jaar!

Enne: mijn vorderingen kun je volgen op Soephoofd!

Comments

comments

Filed under Gedachten

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *