Gedachten, Recepten
Reageer

Printbaar Recept: Rode Bieten Chocolade CupCakes (met Nutella-frosting!)

rode-bieten-chocolade-cupcake

Okee, vooruit, een bord gekookte bieten is natuurlijk stúkken gezonder… maar deze Rode Bieten Chocolade CupCakes met Nutella-frosting zijn dan weer stukken feestelijker!
Koop ook zo’n printbaar recept mét cadeau-labels, zodat je niet alleen jezelf blij maakt, maar ook je zus, buurvrouw, moeder of die leuke collega.

5 februari: Wereld Nutella-dag

5 februari is het Wereld Nutella-dag: een speciale dag om het bestaan van Nutella te vieren… Natuurlijk is zo’n Nutella-dag dikke onzin. En of het nu wel of niet door Nutella zelf verzonnen is – Nutella maakt er nu goed commercieel gebruik van.

Mij maakt dat verder niet zo uit: het is een speciale dag en op een speciale dag bak ik* graag iets lekkers om die dag te vieren**.

Rode Bieten Chocolade CupCakes (met Nutella-frosting!)

Printbaar-Recept-Etsy-Listing_Bieten-07

Deze Rode Bieten Chocolade CupCakes met Nutella-frosting zijn natuurlijk niet per se gezond te noemen. Maar ik mag dat dan toch, van mezelf. Want: in de bieten-chocolade cupcakes zitten ingrediënten waarvan je de naam gewoon uit kunt spreken, en die je gewoon in de winkel kunt kopen. En er zitten groenten in. Dus…

Rode Bieten Chocolade Cupcakes: printbaar recept + boodschappenbriefje + cadeau-labels

rode-bieten-chocolade-cupcake

Geloof mij: die Rode Bieten Chocolade Cupcakes zijn ont-zet-tend lekker! Ook bakken? Je koopt het printbare pakket in mijn Etsy-shop.

Printbaar-Recept-Etsy-Listing_Bieten-01

Erin zitten:

  • printbaar recept
  • bijpassende cadeau-labels
  • en, extra leuk: een handgeletterd boodschappenlijstje van Mirjam de Boer, aka Handletters.nl

>> koop het printbare recept + cadeau-labels in mijn Etsy-shop

Lekker voor Nutella-dag – of gewoon een suffe zondag, natuurlijk :-)

 

 

 

*) ik zeg ‘ik’ maar ik bedoel eigenlijk dat mijn man bakt. Ik waag me voorlopig vooral aan soepen en stoofpotten :-)

**) Sinds de zomervakantie eet ik 50/50: 50% van wat ik dagelijks eet is groenten of fruit. Dat bevalt me erg goed: ik voel me fitter dan daarvoor, heb meer energie, minder pukkels en mijn haar zit, echt waar, ook al beter.
Maar dat betekent niet dat ik nooit meer snoep; op een speciale dag bak ik* graag iets lekkers om die dag te vieren. Of, om met Michael Pollan te spreken: “There is nothing wrong with special occasion foods, as long as every day is not a special occasion.” 
Kijk, daar kan ik tenminste wat mee :-)

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Recepten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *