PloeterMoeder Pré-WeekendTips (week 17)

2015-04-Koningsdag---Royal-Roller-Disco-142428595048

Bijna weekend! Nog maar 8 uurtjes en het weekend barst los. Een extra lang weekend, nog wel, want maandag is het Koningsdag…

In deze Pré-WeekendTips een fijne Rotterdamse Koningsdagtip, knaloranje pannenkoekjes en een allemachtig prachtig animatie-filmpje. Lees je mee?

Ploetermoeder pré-weekendtips

Ploetermoeder pré-weekendtips? Yep. Ploetermoeder pré-weekendtips zijn tips waarmee je als dolgedraaide moeder rustig je weekend start. Een filmpje, een liedje, een leestip, een knutsel en natuurlijk een weekend-baksel. Kortom: flinke voorpret voor het weekend!

De ploetermoeder pré-weekendtips zijn eigenlijk een soort aanmoddermoedervariant op de vrimibo van kantoorders. Zit je er klaar voor? Komen ze:

1. Doen: Royal Rollerdisco op Katendrecht

2015-04-Koningsdag---Royal-Roller-Disco-142428595048

In Rotterdam is er Royal Rollerdisco op Koningsdag! Yep: disco op wieltjes… Met vette demonstraties en een skate-juf voor wie het nog moet leren. Skates huur je ook ter plekke, dus geen smoesjes meer!

>> lees meer over Royal Rollerdisco op Katendrecht

Katendrecht is sowieso zeer de moeite waard, want er is ook een vrijmarkt én natuurlijk de Fenix Food Factory. Kun je na het skaten alsnog stadsbiertjes drinken…

2. Maken: Koningsdag Prikkers

koningsdag-prikkers

Gevonden op de Be color and… Deze erg leuke Koningsdag-prikkers! Zo gemaakt, voor wie een beetje geduld heeft. Handig ook om de grutten te laten vouwen, terwijl jij nog even de weekendkrant doorneemt :-)

>> bekijk de DIY Koningsdagprikkers

3. Kijken: The lost thing

The Lost Thing from harvie krumpet on Vimeo.

Lena zit in de plusklas. Een klas waarin kinderen die het gewone werk makkelijk aankunnen, iets extra’s kunnen doen. Denk: sterrenkunde, filosofie, een product ontwerpen. Dit keer hebben ze de soundtrack van The Lost Thing gemaakt. The Lost Thing is een korte animatie-film, op basis van een prachtig prentenboek van Shaun Tan.
Lena speelde een melancholische versie van Happy*. Tranen in mijn ogen, als trotse moeder – niet per se door het (verre van foutloze) spel, maar wel door het filmpje (zó mooi!) en die kinderen, die daar bloedserieus live de soundtrack bij speelden.

4. bakken: knaloranje pannenkoekjes

koningsdag-pannenkoek

Leuk voor Koningsdag: knaloranje pannenkoekjes! Dit recept komt van het Great Little Foods Company Madaga, en wordt gemaakt met 80 gram groenten en 0 (niks, nada, noppes!) suiker. Niet alleen feestelijk dus, maar stiekem ook heel gezond…

>> download het recept voor knaloranje Koningsdag-pannekoekjes op Madaga

Inclusief printable kroontje dat je om de pannenkoekjes heenvouwt – kun je ze ook nog verkopen op de vrijmarkt!

5. luisteren:

Happy, natuurlijk! Na dat melancholische The Lost Thing en al dat skaten ben je daar vast wel aan toe, toch?

Bonus: Wat verder niet ter tafel komt, een spoedcursus notuleren

“Nieuwe visies, onafgemaakte zinnen. Een paperclip sneuvelt. Iemand hoest, stikt bijna. Mensen doen meelevend maar niemand klopt hem op de rug. “

Ik heb het leukste werk van de wereld, als WebVedette. Een heel groot bijkomend voordeel van dat werk is dat ik amper* vergaderingen heb. Notuleren? Dat hoef ik maar heel, heel, heel zelden. Maar als ik weer eens aan de beurt ben, dan zal ik er eerst deze column van Iris Houx op naslaan. Vol simpele notuleertips waar je stiekem hard om moet grijslachen. Zoals deze:

“Eerste obstakel: agendapunt waar aanwezigen iets van moeten vínden. Fronsrimpels, veel fronsrimpels. Iemand zegt iets, iemand is het er niet mee eens. Eerst nog gestructureerd, dan explosie van stemmen van diverse kanten. Draad kwijt, wordt ook niet meer teruggevonden. Je noteert dat er een discussie is. Je quote een zin die een paar keer terugkomt en bombardeert die tot ‘conclusie’. “

 

Genieten voor mensen die hier verder nooit iets mee hoeven, en een hart onder de riem voor iedereen die dinsdag weer aftrapt met zo’n heerlijke vergadering.

>> lees ‘Wat verder niet ter tafel komt’ van Iris Houx

 

 

*)
woudrichem-zus

Amper. En áls ik dan eens een vergadering heb, zoals gisteren voor het webwinkelplatform De WebWinkelWijzer, waar ik (houd je vast) voorzitter van ben, dan is dat op een zonovergoten terras in Woudrichem, met een goede latte en een geweldig stuk witte chocolade cheesecake. Nee, dat zeg ik: het leukste werk van de wereld.

 

Comments

comments

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *