PloeterMoeder Pré-WeekendTips

IMG_6329.JPG

Hiephoi, het is weer weekend! Of nou ja, bijna dan… Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb er zin in. En het fijne is: dit wordt, ook voor mij, een weekend met twee dagen, waarin bijna niets hoeft, en heel veel mag. Nu al keuze-stress? Ik geef je graag mijn vijf (pré-) weekend-tips!

Als jij nu denkt: Pré-WeekendTips? Hoezo? Nou gewoon: tips om alvast in de stemming te komen voor het weekend. Een kijk-, luister-, bak- en printtip. Want na zo’n drukke week is kijken naar mooie plaatjes net zoiets als een Punica-oase, toch?

Komen ze:

Ploetermoeder pré-weekendtips

1. Doen: boeklanceringsfeestje

weekend-tips-diana-van-ewijk

Zondag ga ik naar De Kleine Parade* in Amsterdam, want daar lanceert uitgeverij Snor haar gloednieuwe Vriendenboekje. “Een vriendenboek?” denk jij nu, “Zijn dat niet die lelijke Dora- en/of Disneydingen?”
Normaalgesproken wel, maar dit vriendenboekje van Uitgeverij Snor is bedacht door Esther (van Babyccino Kids) en getekend door Julie (van Famille Summerbelle)!

Zondag kun je de auteurs ontmoeten en kinderen kunnen ter plekke een foto laten maken door De Fotobus en die in hun Vriendenboek plakken. Vanaf 14.30 uur.

2. kijken: Paintings for Ants

Lorraine Loots schildert elke dag een schilderijtje. En nee, dat bedoel ik niet denigrerend: haar schilderijtjes zijn letterlijk erg klein. Prachtig hoe ze een treffend tafereel kan neerzetten dat niet groter is dan een flinke munt.

>> bekijk de Paintings for Ants van Lorraine Loots op Instagram

PS: als jij ook fan bent: ze veilt haar miniatuur-schilderijen, gewoon, op Instagram. *wish listed*

3. luisteren: obscuur-zomerse muziek

Nu het weer weer zomers wordt en de eerste radijsjes geoogst kunnen worden (en ik de eerste jogger in blote bast heb zien lopen – ongelogen waar) is het hoog tijd voor wat bij deze subtropische temperaturen passende muziek. Maar wat dan, in vredesnaam? Niet Lambada, niet Sex on the Beach en al helemaal niet Vamos a la Playa…*

Gelukkig stelde obscure wereldmuziekverzamelaar Henri Oogjen voor Oh Marie! Magazine een geweldige Tribal MixTape samen. Instant zomer uit je speakers!

>> beluister de Tribal MixTape van Henri Oogjen

4. bakken: frozen yoghurt aardbeien

aardbeien-griekse-frozen-yoghurt

Bakken? Natuurlijk ga je niet bakken met dit weer! Wij in ieder geval niet. Wij maken deze frozen yoghurt aardbeitjes en gaan er, in de zon, uit de wind van zitten snoepen.
Simpel, snel en supersmakelijk!

>> bekijk het recept frozen yoghurt aardbeien via Food.com

5. printen: radijzen!

moestuinmaaltje-diana-van-ewijk

De eerste AH-moestuintjes-oogst is gesignaleerd op Twitter! En het zijn… radijsjes. Uiteraard :-)
Marlis, mijn #MoestuinMaaltje-compagnon, letterde bovenstaand fragment uit het befaamde Bananenlied, hieronder ten gehore gebracht door De Riha’s:

Radijzenfan? Print de quote van Marlis uit en hang ‘m aan de keukenmuur!

>> download de Radijs-poster op het blog van Letterhand Marlis Zimmermann

 

 

 

*)

Vamos a la playa! Let op de vintage moves én de zeer moderne Apple Watch van de meneer rechts…

Comments

comments

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *