Ploetermoeder Pré-WeekendTips (week 13)

Bijna weekend! En wat voor weekend… Het laatste weekend van maart (roert zijn staart – vinger opsteken als jij gisteren ook door alle-sprankjes-lentegevoel-vernietigende-ijsregenhoosbui bent gefietst!), waarin we weer gaan overschakelen op de zomertijd.

Voor iedereen die (net als ik) elk jaar weer eindeloos zit te theoretiseren wat er ook weer precies gebeurt, qua klok:…

… de klok gaat vooruit. Dus zondagochtend is het om 7 uur eigenlijk 6 uur. En dat betekent, helaas pindakaas, dat je een uur eerder op moet staan (én een uur eerder naar bed mag, dat is dan wel weer fijn :-))

Maar goed. Zo ver is het nog niet. En omdat het weekend nog nèt niet helemaal begint, deel ik alvast mijn ploetermoeder pré-weekendtips* met jullie.

1. Luisteren: Bad Romance

Zo eens in het jaar kijk ik dit clipje.  Een groepje huisvaders dat zich, terwijl ze zich stierlijk verveelden in het park, het liedje ‘Bad Romance’van Lady Gaga** ten uitvoer brengen. Gewoon op slippers, in gruwelijke bermuda’s. Hilarisch en heerlijk zomers – fijne bonus na die koude ijsregenbui waar ik gisteren door verrast werd.

2. Bakken: Slaapverwekkende ToetTaartjes

Havermouttaartje van Uit Paulines Keuken

Havermouttaartje van Uit Paulines Keuken

Dat uur eerder op is killing… Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Of nou ja: voor die van mij, dan. Die worden gewoon trouw op de ‘echte’ tijd wakker, en staan dus ’s ochtends om half zes doodgemoedereerd schone onderbroeken te sorteren.  Maar dit jaar ga ik daar weer eens wat aan proberen te doen.

Slimme tip, gevonden op het blog van Madaga: voer je kinderen (en jezelf, als jij ook in een slapeloze zombie verandert als de klok verzet wordt) melatonine-rijk voedsel. Want melatonine is een ‘slaaphormoon’ waar je lekker soezerig van wordt.

Heus geen straf: dit warme havermouttaartje bevat zowel havermout als banaan – en is extra lekker met een schepje room en warme kersen! 3x bonus, want drie keer melatonine. Welterusten!

>> lees het recept voor dit havermouttaartje op Uit Paulines Keuken
>> lees meer tips over hoe je je kindje voorbereid op de zomertijd op Madaga’s blog

3. Doen: een 10-piece wardrobe starten

Een 10 piece wardrobe – dat scheelt tijd, geld, ruimte én een heleboel heisa. Mijn tip, als je zo toch met een grote Voorjaarsschoonmaak begint: mest meteen je kledingkast uit en start een 10 piece wardrobe.

In bovenstaand filmpje fijne tips van Jennifer L. Scott, die de kunst van de 10 piece wardrobe leerde van een Parisienne. Kijken – en vooral: toepassen!

 4. Kijken: 25 manieren om een sjaal te dragen

Als je nog maar tien kledingstukken in de kast mag hebben hangen, dan is het fijn om te weten hoe je die kledingstukken kunt combineren. Wist je dat je een doodgewone sjaal op wel 25 verschillende manieren kunt dragen? Een extra reden om te investeren in een sjaal, toch?

>> lees mijn column ‘Furoshiki – vouwen, knopen, klaar’ over hoe je een vierkante sjaal kunt laten dubbelen als tas, ingenieuze verpakking of prachtig cadeaupapier.

5. Lezen: Rot op met je konijn!

“Tijdens mijn zwangerschap was ik er nog heilig van overtuigd dat ik niet zo’n suffe mama zou worden die alleen nog maar over haar baby zou praten en ik zou ook gewoon leuke dingen blijven doen en hele geile seks hebben.” – Jess, ‘Moeders versus niet-moeders’

Hilarisch (en op sommige vlakken ook pijnlijk herkenbaar), deze column van Jess op haar blog In a flow around the World. Fijn leesvoer voor iedereen die, net als als ik, dacht dat een baby krijgen gewoon kon met behoud van je ‘oude’ leven – en die ook weleens gek wordt van (kinderloze) mensen die hun verkouden konijntje*** vergelijken met jouw grieperige kotskleuter.

 BONUS: eendjeskijken

Dit filmpje heb je vast al eens op Facebook langs zien komen, maar hoe toepasselijk, nu! Ik heb eind maart altijd zo’n medelijden met al die vroege kuikens… En die arme moedereend ook, dat je dan geen armen hebt om de kleintjes bij elkaar te harken en er maar op moet vertrouwen dat het, ondanks alles, toch goed komt…

 

 

*) Pré-weekendtips? Yep. Pré-weekendtips. Tips om alvast in de stemming te komen voor het weekend – en die laatste acht uurtjes goedgemutst door te komen.

**)

Het origineel van Lady Gaga is een stuk minder vrolijkstemmend. Maar wel, en dat is knap voor een video van nog geen 5 jaar oud, nu al heerlijk camp.

***) Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op dieren. En ook ik heb weleens de dierenziekenhuisdeur platgelopen met een terminaalzieke fret op mijn arm, maar toch… een huisdier is echt iets anders dan een kind, mensen! Of nou ja, voor mij dan, zo bleek.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *