Ploetermoeder Pré-WeekendTips (week 11)

ploetermoeder-pre-weekendtips

Bijna weekend! Twee eindeloze dagen zonder wekker, zonder school, zonder kwijtgeraakte zwemlespassen en zonder dreigende hoofdluisbrieven. Ik heb er zin – jij ook?

Maarrrr… omdat het weekend nog nèt niet helemaal begint, deel ik alvast mijn ploetermoeder pré-weekendtips** met jullie.

Uh… Pré-weekendtips?

Yep. Pré-weekendtips. Tips om alvast in de stemming te komen voor het weekend – en die laatste acht uurtjes goedgemutst door te komen.

Ploetermoeder pré-weekendtips

1. Doen: die Albert Heyn Moestuintjes verpotten

mini-moestuintje-verpotten

Ja, dat groeit allemaal maar als kool, en daar moet dan natuurlijk weer voor gezorgd worden… wat dat betreft zijn die mini-moestuintjes net zo bewerkelijk als mini-mensjes.

Bovenstaande oplossing voor een verticale moestuin (via Gardenista) in je keuken hangt in het jaloersmakende groene huis van Summer Rayne Oakes. Ook doen? In dit filmpje legt Summer uit hoe je zo’n verticale moestuin maakt:

2. Lezen: #stopjofrost of… #gojofrost?

Arme, arme, árme supernanny. Valt hier in Nederland keihard van haar voetstuk – of moet ik zeggen: van haar naugthy chair?

Toen onze kinderen nog handzaam genoeg waren om überhaupt op te tillen (die tijd is definitief voorbij. Voor een knuffel gaat nog wel, maar als ze echt niet willen, krijg ik ze ook echt niet van hun plek) zette ik ze ook regelmatig even apart.
Niet omdat ze naugthy waren, maar om een adempauze in te lassen. Voor hen, maar vooral ook voor mij. Want hoe goed je het als moeder ook allemaal bedoeld: communiceren moet je leren. En dat gaat niet als het stoom uit je oren komt omdat je kind een Bob Ross* heeft gedaan op jouw maagdelijk witte muur. Tot tien tellen gaat nu eenmaal beter als je, al is het maar als je een halve minuut, tot rust kan komen – lees: even geen brullende peuter om je heen hebt hangen.
Ik ben dus van team #gojofrost, misschien wel vooral omdat ik, net als NinjaMoeder, een wat slappe ouder ben…

>> lees ‘3 tips voor slap ouderschap’ van NinjaMoeder (herkenbaar!)

>> lees ook het relativerende stuk over de criticasters van Supernanny Jo Frost, van Phaedra Werkhoven, hoofdredacteur van Fabulous Mama.

3. Bakken: key lime pie à la Sylvia

Key lime Pie, beeld van Martha stewartNormaal gesproken slaapt ze uit tot het echt niet langer kan, maar eergisteren was Jet ineens als eerste beneden. Bij wijze van goedemorgen zei ze: “Ik heb niets gekregen!” – en gooide haar losse tand op tafel.
Nee, de tandenfee komt niet langs bij ons. Dat wist ze eigenlijk wel, maar ja… hoop doet leven.

We vieren die losse tand natuurlijk wel, dit weekend, en Jet mocht het weekendbaksel uitkiezen. Zonder aarzelen werd dat limoentaart. De man heeft een geweldige key lime pie in zijn repertoire, naar een recept van Sylvia Witteman. De truc? Gecondenseerde melk… goddelijk!

>> bekijk het recept voor key lime pie van Sylvia Witteman

Op de foto: een key lime pie met kokosmelk, via Martha Stewart… ook heerlijk, lijkt me.

4. Kijken

Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemelijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
– Godfried Bomans

Dit gedichtje krijgt een wel heel letterlijke vertaling in dit fraaie* staaltje van Extreme Dog Grooming. Deze twee hondjes zijn (na uren en nog eens uren verven, knippen, föhnen en kammen) veranderd in Oscar (inclusief vuilnisbak), Gele Pino, Elmo én Badeendje.
In het filmpje nog veel meer idioot-gekapte honden – met bijpassende eigenaren.

5. Luisteren

Ik houd me zo ver mogelijk van de winkel (veel te verleidelijk, al die plastic prulletjes die ook nog eens niets kosten) maar zet de Flying Tiger playlist regelmatig op. Hoe heerlijk melancholiek! Perfect voor een relaxed weekend…

>> naar de hele Flying Tiger playlist op Spotify

BONUS: voor mensen met ieniemieniemensjes

mini-moestuintje-diana-van-ewijk

Voor mensen met mini-mensjes: Madaga voor kleintjes deelt elke week tips & tricks om babyhapjes spannender, bijzonderer en biologischer te maken.
Aanrader voor iedereen die weleens een spinaziehapje uit het tapijt harkt – of die zijn kind al van jongs af aan een breed smaakpalet wil laten ontwikkelen.

>> lees waarom wortel zo waanzinnig goed is voor je baby
>> print deze grappige labels voor je mini-moestuintje

Fijn weekend allemaal!

 

*)

**) ‘Fraai’ is natuurlijk subjectief. Ik vind het afgrijselijk, maar ergens ook wel grappig. En de honden zien eruit alsof ze het aardig naar hun zin hebben.

Comments

comments

1 Comment

  1. Leuk artikel. Goede tips voor het weekend! Die taart ziet er goddelijk uit. Tof dat je mijn blog over slap ouderschap hebt genoemd en een geruststelling voor mij dat er nog meer slappe ouders rondlopen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *