Ploetermoeder Pré-Weekendtips

ploetermoeder pre-weekendtips

Nog een paar luttele uurtjes en het is weer weekend! En wat voor weekend… als we alle weermannen en -mevrouwen mogen geloven, wordt dit ons allereerste echt lekkere lente-weekend. En die trappen we dan ook nog af met Rokjesdag.

Hoewel ik dit weekend doorwerk, (heerlijk, helemaal alleen, in een fijn boshuisje!) heb ik er toch zin in.Ik durf hier in het bos zelfs mijn winterbenen* te showen, geloof ik.

Maar… zover is het nog niet. Om de laatste acht uur te overbruggen, 5 fijne Pré-WeekendTips! Kijk je mee?

Ploetermoeder pré-weekendtips

Ploetermoeder pré-weekendtips? Yep. Ploetermoeder pré-weekendtips zijn tips waarmee je als dolgedraaide moeder rustig je weekend start. Een filmpje, een liedje, een leestip, een knutsel en natuurlijk een weekend-baksel. Kortom: flinke voorpret voor het weekend!

De ploetermoeder pré-weekendtips zijn eigenlijk een soort aanmoddermoedervariant op de vrimibo van kantoorders. Zit je er klaar voor? Komen ze:

1. Doen: leer jezelf verdedigen

Hilarisch, en stiekem ook heel leerzaam, dit filmpje over zelfverdediging. Uit de jaren 40, dus zijn broekje is korter dan het hare :-)

2. Kijken: zo groeit je #moestuintje

Hangen jouw kinderen ook al weken boven een verontrustend donkerbruin blijvend potje aarde? Laat ze dit filmpje zien, dan krijgen ze een idee van wat er allemaal voor mysterieus gaande is onder de grond.

>> meer mooie ontkiemvideo’s via The Kid Should See This

3. Lezen:

lot rothuizen-brazilian

“Bij iedere stap die ik zet hoor ik het zakje tussen mijn benen ritselen. Ik doe of ik het niet hoor. Met een heerlijk niets-aan-de-hand-gevoel ga ik zitten in de niets-aan-de-hand-wachtruimte met niets-aan-de-hand-muziek en niets-aan-de-hand-tijdschriften.”

– uit: ‘Brazilian’, van Lotty Rothuizen

Nu het onthaarseizoen zelfs voor de meest luie scheerders weer voor de deur staat, heb ik met heel veel plezier deze column van Lotty Rothuizen herlezen. Aanrader voor iedereen die IPL/laseren overweegt…

>> lees ‘Brazilian’ van Lotty Rothuizen

4. Bakken: zoet-knapperige radijsjes
radijs-zoet-recept

Ben jij net als ik niet de allergrootste radijzenfan? Dan heb ik twee tips voor je. Eigenlijk drie. Komt de eerste: radijsjes zijn supergezond. Plus: ze groeien snel en makkelijk in je moestuin. Zonde natuurlijk om die dan te laten verpieteren, alleen maar omdat je dénkt dat ze niet lekker zijn…
Bovenstaande zoet-knapperige radijzenchips staat hoog op mijn bakverlanglijstje.
Ben jij meer een hartig type? Download dan  het recept voor Romige Radijsjes, een friszoete sandwichspread met deze roze rakkers in de hoofdrol.

>> lees mijn column over hoe ik een radijzenvrezer werd
>> lees hoe je de zoet-knapperige radijsjes maakt
>> download het gratis #MoestuinMaaltje-recept Romige Radijsjes

5. Luisteren: Bowie & Jagger – maar dan zonder muziek

Met dat zwoele weer krijg ik accuut zin om de straat op te trekken – en daar lekker te blijven. Beetje wandelen, beetje fietsen, beetje rondkijken naar al die mensen in korte mouwen en bloterige rokjes. Het dansen op straat – dat laat ik graag over aan Bowie en Jagger.

In bovenstaande video zie je hoe het is opgenomen – dus nog zonder de muziek. Hilarisch! En ook: ik zou nooit een popster/acteur/performer kunnen zijn. Dat je met zijn tweeën, in zo’n lege kelder, zonder muziek, enorm moet staan doen alsof het feest is… ik zou me enorm belachelijk voelen. Extra leuk om te zien dus!

 

 

*) Winterbenen? Yep. Zolang alles gewoon in dikke 100 denier peanty’s zit ingepakt, ga ik echt niet lopen modderen met scheermesjes. Zonde van de tijd!

**)

… en hier het origineel, voor wie het tóch nog even met muziek wil luisteren :-) (voor wie het niet doorhad, het eerste filmpje is een parodie. Klik vooral door voor meer Musicless musicvideo’s!***)

***)

Zie hier hoe die musicless vidoe’s worden gemaakt. Een Sneak Peek van House of Halo – grappig!

Comments

comments

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *