over ons

Het doel van Soephoofd: mensen helpen hun persoonlijke voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd gezonder te eten. Met SoepStarter kan dat. Met deze mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen maak je in een kwartier soep van #weggooigroente. Daarmee haal je niet alleen makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten… Als we dat met zijn allen, eens in de 2 weken doen, redden we 130 miljoen kilo groente van verspilling. Win-win!

Diana-van-Ewijk-Sarina-Karouw-Soephoofd

SoepStarter is een initiatief van Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot ze daarom elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg. 

Eens in de 2 weken soep = 130 miljoen kilo geredde groente
soepstarter-bluecity

Eenmaal weer aan het werk bleek het maken van een dagelijkse soep best lastig. Samen met Karouw bedacht ze SoepStarter; een mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen waarmee je binnen een kwartier een pan soep maakt van #weggooigroente. 

Door de basis alvast te snijden en de kruiden toe te voegen, ben je binnen een kwartier klaar. SoepStarter is ideaal voor mensen die tussen werk, school, file en sportclubjes door voldoende groenten willen eten en tegelijkertijd, zonder al te veel gedoe, hun persoonlijke verspilling willen verminderen.

En dat is nodig ook: de gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; 10 kilo daarvan is groente. Doodzonde, want met een beetje meer moeite maak je er een heerlijke soep van. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar van verspilling.

De moeite waard, toch? Met SoepStarter bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder – da’s drie vliegen in één klap :-)

Soepze!

Diana & Sarina