Lekker Lokaal Weekmenu: Boterbonenstoof, Rode Caesarsalade en Raapstelensoep.

plum-pie

Man o man, wat was het heerlijk, dat eilandleven. We deden eindeloos veel spelletjes (en dutjes), fietsen kriskras het eiland over, maakten bijna iedere dag verse groentensoep voor lunch, lazen stapels boeken en raapten emmers vol kokkels. Ik heb eigenlijk nu al heimwee… 

Ben jij ook terug van vakantie?

Welkom! Wij maken het je weer als vanouds makkelijk met een lekker lokaal weekmenu voor je – hoef je je daar niet druk over te maken. En voor degenen die in Rotterdam, Utrecht of Eindhoven wonen: jullie boffen helemaal. De meeste ingrediënten (handig voorzien van een *asterisk) op deze lijst zijn namelijk verkrijgbaar via Rechtstreex. Win-win, qua voedselkilometers en gemak dus :-)

Lekker lokaal weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

 1. Raapstelensoep
  raapsteeltjessoep met meiknollen
  Deze raapsteeltjessoep is verrassend lekker, dankzij de honing* en (citroen)tijm*. De raapstelen* komen van Peter Boer, in Zwijndrecht. Meiknolletjes zijn er niet meer, maar knolselderij* is deze soep ook heerlijk! Enne… deze gezonde soep is érg lekker met Zoetgesmoorde Wortelpita’s.
 2. Spaanse gehaktballetjes met boterbonenstoof
  boterbonen
  In ons eilandhuisje miste ik maar 1 ding: een oven. (en vooruit: een bank, maar dat vond ik toch minder jammer). Ik bel dol op eenpansstoofschotels! Makkelijk en qua comfortfood niveau heel erg vakantiebevorderend :-)
  Deze stoofpot met boterbonen*, paprika*, peterselie* en gehaktballetjes staat deze week op ons menu!
 3. Gevulde Coeur de Boeuf-tomaten met homemade vissticks
  quinoa-stuffed-coeur-de-boeuf
  Gevulde Ossenhart? Jawel, Coeur de Boeufs* lenen zich daar perfect voor. Ze bevatten weinig vocht en zijn lekker groot, en door hun grillige vorm is het nog een feest voor het oog ook. Lekker met homemade vissticks!
 4. Rode Caesarsalade met salie-croutons en Crispy Smashed Potatoes
  radichio-caesar
  Lekker knapperig, deze Caesar-salade van radicchio*, met een dressing van ansjovis en knoflook.
  Crispy-Smashed-Potatoes-7Heerlijk met deze ovengebakken, geplette aardappeltjes*!
  (beeld: Not just baked en Love Grows Wild)
 5. Nasi Goreng Kampung
  nasi-kangkung
  Nasi met Indonesiche Water-Spinazie, ofwel: Kang Kung*. Als halve Indische is dit natuurlijk verplichte kost voor mij… Ik ben dol op nasi goreng, en deze variant met gebakken ansjovis (ikan bilis) en indonesische waterspinazie lijkt me heerlijk!(beeld: PS I like to cook)

Bonus: Pruimentaart!

plum-pieHet is nog maar even vakantie… geniet ervan! Deze pruimen*-taart helpt gegarandeerd bij het vasthouden van dat zomergevoel :-) Nóg lekkerder met een flinke bol vanille-ijs…
(beeld: Good Housekeeping)

appeltaart-het-blauwe-hekPS: Geen zin om zelf te bakken? Vanaf deze week kun je bij ons ook appeltaart* bestellen! Deze wordt gebakken op biologische zorgboerderij Het Blauwe Hek.

Een heel fijne week gewenst!

 

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophale!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *