Lekker lokaal weekmenu #8 met o.a. Mozartsuppe, Zuid-Afrikaanse Bobotie & zelfgemaakte snickers!

bobotie

De winter is nog niet voorbij. De afgelopen dagen was het winderig, regenachtig en koud…  Het blijft dus nog steeds weer voor stevige winterse kost. 

Ons Lekker Lokaal Weekmenu staat dan ook weer boordevol met stevige gerechten.

Klik & kookze!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Mozartsuppe

30-minute-german-beer-cheese-soup-4 
(beeld via thewanderlustkitchen.com)
 Dit recept komt van 1 van onze Rechtstreex klanten: Mozartsuppe. Een soep van smeerkaas met gehakt. Eerlijk = eerlijk ik vond het een beetje vreemd klinken, maar als je eenmaal geproefd hebt ben je om. Onderaan vind je het recept, met dank aan Katrin!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • prei
  • ui
  • rundergehakt
  • slagroom
  • smeerkaas

2. Zuid-Afrikaanse bobotie

bobotie

(beeld via getaway.co.za)
Deze heerlijke schotel met gehakt, appel en een kerrie saus brengt een klein beetje zomer, maar is tegelijkertijd heerlijk wintervoer!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • lamsgehakt
  • melk
  • uien
  • appels
  • eieren

3. Gestoofde prei met krokante speklappen

prei

(beeld via 24kitchen)
Knapperig & zout – deze schotel met speklappen is perfect na een herfstige plensbui, of een winterse sneeuwwandeling.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • aardappels
  • prei
  • speklappen
  • roomboter
  • feta

4. Salade van boerenkool en zalm

kale-and-salmon-salad_Emily-Caruso_Jelly-Toast-0056
Wederom het bewijs dat er boerenkool zoveel meer is dan stamp. (beeld: jellytoastblog)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • zalm empereur
  • feta

5. Veal Parmesan
gallery_veal-parmesan_1500x1000

In andere delen van de wereld is het een veel gegeten klassieker, in bijna ieder eetcafe in Australie staat Chicken Parmesan op de kaart. Met een reden natuurlijk! Deze versie is met kalfsvlees ipv kip.   (beeld: saveur.com)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • kalfsborstlappen
  • ui
  • ei

Bonus: snelle home made snickers bar!
Ipv zelf nougat maken, kun je ook de special smaken van SUPERNOGA, nu verkrijgbaar via Rechtstreex

homemade-snickers-bars-recipe-1
Beeld via Roxana’s Home Baking.

 Mozartsuppe recept voor 4 personen:
-3 stuks prei klein gesneden
-5 a 6 stuks champignons klein gesneden
-1 ui gesneden
-ca.150 gr rundergehakt
-200 gr. smeerkaas (naturel)
-150 ml slagroom
-600 ml bouillon 
Ui, prei en champignons bakken.
Doe daarna het gehakt erbij en bak dit rul.
Voeg de bouillon en de slagroom toe en laat dit een paar minuutjes koken
Voeg  tenslotte de smeerkaas toev.

De volgende dag is ie nog lekkerder….

Kookze deze week weer!

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) 
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten, Recepten, Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

1 Comment

  1. He Diana,
    Als ik het recept van de boboti aanklik dan kom ik op Afrikaanse site,en het recpet is ook in het Afrikaans beschreven. Wist je dat? Heb dat met jouw reepten nooit eerder meegemaakt.
    Ik ga het nu vertalen, kan niet alles zomaar bgrijpen….hihih

    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *