Gedachten, Recepten, Weekmenu
comment 1

Lekker lokaal weekmenu 48: pasta bolognese, aardappelgratin en heerlijke vistaart

fish_pie3

De winter is officieel in aantocht. Vandaag heb ik voor het eerst weer de ruiten van mijn auto ’s ochtends moeten krabben. Tijd voor stevige kost dus!

Ik ben niet zo’n fan van herfst/winterweer… Ik vind het dan ook vreselijk, die korte dagen.  Om in het donker thuis te komen. Het enige wat dan helpt is lekkere winterse kost!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Aardappels uit de oven

20131024-potato-gratin-hasselback-thanksgiving-24-thumb-1500xauto-427064

Deze Hasselback aardappelen zijn het ultieme comfort food. Rijk, vol en romig. Het duurt wel even voor ze gaar zijn. Heb je op de dag dat je ze wilt eten niet zo lang de tijd? Bereid ze dan de dag vantevoren voor, zodat je ze in 30 minuten alleen maar op hoeft te warmen. (beeld: Serious eats) 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • roomboter (van Brandwijk, in zo’n mooi rond bolletje)
  • aardappelen (er is een keur aan keuze: binten, Hoeksche Rooie, La Ratte’s of Raja )
  • sinaasappeltijm (van Rotterdamsche munt)
  • ipv parmezaan en gruyere oude kaas en jong belegen kaas (van Booij of Kinderdijk)

2. Bloemkoolsoep

bloemkoolsoep met bacon gremolata

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • bloemkool (EKO van MTS. Vader)
  • melk (van Brandwijk)
  • mediterrane kruidenmix ( van Rotterdamsche munt)

3. Vistaart

fish_pie3

Dit is een echte favoriet.. De combinatie van de vis, met de romige saus, het ei en het krokante aardappelkorstje is fantastisch! Ik gebruik altijd een combinatie van zalm en witvis ( ietsjes anders dus dan in het recept wordt aangegeven) (beeld: drizzle and dip) 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • eieren (van Eibaar)
  • uien (van De Buytenhof, Peter van den Erve of Klompe)
  • wortel (EKO, van Peter van der Erve)
  • peterselie (BIO, van Peter Boer)
  • ipv parmezaan, oude kaas (van Booij of Kinderdijk)
  • aardappelen (er is een keur aan keuze: binten, Hoeksche Rooie, La Ratte’s of Raja )

4. Zuurvlees

zuurvlees
Ik ga ieder jaar naar Maastricht. 1 van de dingen die ik dan zeker bestel is een frietje (nee geen patat! ) zuurvlees.
  (beeld: boodschappen.nl)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • sukadelappen  (Hoeve Biesland)
  • uien (van De Buytenhof, Peter van den Erve of Klompe)
  • roomboter (van Brandwijk, in zo’n mooi rond bolletje)

5. Spaghetti bolognese

spaghetti-bolognese

Niets lekkerder dan een goed bord spaghetti bolognese. Afgelopen week werd het beste kookboek van 2015 gekozen. 1 van de genomineerde boeken was “De mijne is de beste”. Dit hele boek draait om de zoektocht naar de perfecte spaghetti bolognese. Dit is het recept van de schrijvers van het boek.
 (beeld: ciaotutti.nl)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • gehakt (Hoeve Biesland)
  • wortel (EKO, van Peter van der Erve)
  • uien (van De Buytenhof, Peter van den Erve of Klompe)
  • mediterrane kruidenmix ( van Rotterdamsche munt)
  • ketchup (van Timoteus)
  • sweet chili saus (van Westland Peppers)

BONUS: een hartverwarmend drankje

adult-dark-cherry-cream-soda-6
Dit drankje kun je serveren als aperitief of toetje, maar je kan het natuurlijk ook zomaar dringen. Omdat het kan! 😉 
Vervang de kersenfrisdrank voor kersensap met spa.
(beeld: the cookie rookie)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • kersensap (van Van Herk fruit)

Kookze deze week weer!

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Recepten, Weekmenu

door

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *