Lekker Lokaal Weekmenu 46: baked eggs met zalm, gevulde koolrolletjes en geroosterde pompoensoep

ei

Na enkele weken met prachtig weer, was de afgelopen week wat minder helaas. Het is nu echt herfst, met regen… De perfecte tijd dus om je lekker in huis terug te trekken met wat stevige herfstkost!

Daarom in dit Lekker Lokale Weekmenu onder andere een heerlijke geroosterde pompoensoep, salade van zalm met rode biet, een herfstige risotto, hartige gevulde kool met een pittige tomatensaus. En, omdat ik er maar nooit genoeg van kan krijgen: zelfgemaakte friet! Deze keer een gezondere variant van pastinaak.

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Salade van rode biet en gerookte zalm

zalm biet

De combinatie van zoete rode bieten en rokerige zalm is heerlijk. Sinds vorige week verkopen ook daadwerkelijk zalm via Rechtstreex, dus deze combinatie moest ik met iedereen delen. In het recept staat verse mierikswortel, maar ik neem gewoon die uit een potje. Net zo lekker en wel zo makkelijk. Met goede kwaliteit balsamico-azijn, wordt bedoeld dat deze gerijpt is. De azijn is dan stroperig en zoetig. Hij is wat duurder dan de gewone balsamico-azijn, maar het is zeker de moeite waard om in een goede fles te investeren. Ik gebruik hem ontzettend veel: als snelle en simpele dressing over de sla, maar ook op bijv. pizza.
(beeld: Jamie Oliver) 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • rode biet (bio, van Frank de Koning)
  • gerookte zalm (van House of Laks, van een ASC gecertificeerde zalmkwekerij uit Noorwegen)

2. Gevulde koolrolletjes

44-savooie-kool

Koolrolletjes kun je op veel verschillende manieren maken en vullen, bijv met kip of met vis. Deze variant, gevuld met gehakt, is erg lekker en past goed bij herfstig weer. 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • savooiekool (van Peter Groenendijk, eko)
  • gehakt (van Hoeve Biesland, bio-dynamisch)
  • tomaten ipv bliktomaat (van Frank de Koning, bio)
  • eieren (van Meijer)

3. Geroosterde pompoensoep

pompoen
Lekker, makkelijk en goed in grote porties te maken om in te vriezen. Een aanrader dus!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • flespompoen (van Kwekerij Booij)
  • ui (van Fam. Klompe)
  • honing (van de Stadsimkerij)

4. Pastinaakfrietjes met sriracha-mayonaise

pastinaak
Niets lekkerder dan frietjes. Deze variant is ook nog eens guilt-free :-) Heerlijk met een goede hamburger! De sriracha-mayonaise kun je zelf maken door wat sriracha-saus te mengen met mayonaise. (beeld: paleo.omg)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • pastinaak (van MTS Rozendaal, eko)
  • sriracha-saus (van Westlandpeppers)
  • Hamburgers (van Hoeve Biesland of Bijten)

5. Risotto met oesterzwammen

mushroom risotto
(beeld: Jamie Oliver)
Afgelopen zaterdag tijdens ons afhaaluur kwam het ter sprake: risotto met oesterzwammen en veel kaas. Het ideale eten in deze koude regenachtige dagen.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • oesterzwammen (Rotterzwam)
  • sjalotten (van Fam. Klompe)

BONUS: baked-eggs met zalm

ei
Ditmaal geen toetje, maar iets voor op de ontbijt tafel. De perfecte manier om je weekend te starten!
(beeld: lily.fi)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • eieren (van Eibaar)
  • gerookte zalm (van House of Laks, van een ASC gecertificeerde zalmkwekerij uit Noorwegen)
  • Jordy’s brood

Kookze deze week weer!

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *