Lekker lokaal weekmenu 42: met deze week o.a. heerlijke eenden ragu, eendenborst salade en amsoi mosterdsoep

0314GT-italian-bird-recipes-duck-ragu

De herfst is er, dus er is ook weer wild! Veel mensen lijkt het eng om wild te bereiden, maar dat valt ontzettend mee…

Daarom in dit weekmenu 2 heerlijke recepten met eend! De een wat bewerkelijker dan de ander, maar beiden erg lekker. 

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

Eenden ragu met pasta
0314GT-italian-bird-recipes-duck-ragu

Ik heb ooit heerlijke paste met eend gegeten. Toen ik vorig jaar via Rechtstreex een hele wilde eend kon bestellen, zat ie voor dat ik het wist dan ook in mijn bestelmandje. Toen ik hem echter op had gehaald, bedacht ik me pas dat ik er nog een recept bij moest zoeken. Uiteindelijk kwam ik bij dit gerecht terecht. Je kunt natuurlijk all-the-way gaan en de pasta ook zelf maken, maar ik koop meestal verse pasta 😉

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • hele wilde eend (van Hollands Wild)
  • rode ui (familie Klompe)
  • groenselderij (Mts. Rozendaal)
  • rozemarijn, tijm & verse laurier (mediterrane kruidenmix van Rotterdamse Munt)

Amsoi mosterdsoep

rechtstreex-diana-van-ewijk

Een heerlijk soepje van Diana, die zij maakte met een mysterybox van Rechtstreex. Heerlijk zacht, maar toch met pit door de mosterd.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • amsoi (van Peter Boer)
  • roomboter (van Brandwijk)
  • eieren (van Eibaar)

Frikadel pan

Gehakt 10_10_22 05

Woensdag = gehaktdag. Ook bij 1 van mijn favoriete afhaal tentjes in Rotterdam: Ap Halen. Dit is zijn recept voor Frikadel Pan: een soort Indonesische gehaktschotel. Op zondagen (nee, dus niet op woensdag 😉 at ik hem vaak bij mijn oma. Niemand kan natuurlijk zo goed koken als mijn oma dat kon, maar Albert komt gevaarlijk dichtbij! Het rececpt vind je onderaan.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • gehakt (van Hoeve Biesland)
  • rode ui (familie Klompe)
  • aardappelen (bijv. La Ratte van de familie Klompe)
  • eieren (van Eibaar)

Salade van eend en rode vruchten

Simpel, snel en heerlijk! Maken dus.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • eendenfilet (van Hollands Wild)
  • slamix (MTS Vader)
  • frambozen (van De Buytenhof)

Witlof gesmoord in sinaasappel & gin

Gin and Orange Juice Braised Endives Recipe   Tory Miller   Food   Wine

Het klinkt te goed om waar te zijn, maar het is echt lekker: witlof met gin
(beeld: foodandwine)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • witlof (van Nieuw Bonaventura)
  • boter (roomboter, van Brandwijk)
  • honing (van de Stadsimkerij)

BONUS: peren tarte tatin

basic_apple_tartetatin

Tarte tatin – met appels of, zoals hier met peren. Simpel en altijd een hit! (beeld: Donna Hay)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– Peren (van Fruithandel van Os in Papendrecht)

Een heel fijne (en heel herfstige!) week gewenst allemaal!

Recept voor Frikadel Pan (van Ap Halen)
– 500 gr gehakt
– 2 rode uien
– 10 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 volle hand selderij, fijngesneden
– 500 gr vastkokende aardappels
– 5 eetlepels ketjap (asin)
– 2 eieren
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook deze tot ze zacht zijn.
Meng het gehakt met alle ingredienten. De aardappelen hoeven niet superfijn te zijn.
Doe het mengsel in de oven en laat het in 1 uur garen. Gebruik je rundergehakt: let dan goed op dat het mengsel niet te droog wordt.

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal Ă©n van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten, Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *