Lekker Lokaal Weekmenu 40: pompoen-appelsoep, langzaam geroosterde knolselderij en broccoli- gecarameliseerde uientaart

bff7980d5079a8306e9db173c71712c5
Het is nu echt, officieel herfst. We mogen dus lekker weer onze dikke truien uit de kast halen en gaan genieten van lange avonden. Tijd dus om je sudderpan weer af te stoffen!
 
Het Lekker Lokaal Weekmenu van Rechtstreex Spangen bestaat deze week daarom uit lekker herfstige comfort food-recepten. 
 

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

Heel langzaam geroosterde knolselderij

aec1e3bd1817bfe01dfef7d7d562a4ec
Diana deelde enkele weken geleden al een heerlijk recept van knolselderij puree met rode bieten. Na het recept gemaakt te hebben was ik meteen weer fan van knolselderij. In het nieuwe kookboek van Ottolenghi: Nopi, stond ook weer een recept met knolselderij wat ik direct wilde maken. Een hele knolselderij, in een paar uur geroosterd in de oven. Heerlijk en simpel.

Erg lekker met wat draadjesvlees, of zoals hierboven een vegetarische variant met een lekkere volle paddestoelensaus.

 

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– knolselderij (van Van Herk)
– roomboter (van Brandwijk)
– draadjesvlees (biologisch-dynamisch van Hoeve Biesland)
– uien (van Van Herk)

Voor de vegetarische variant
– oesterzwammen (van Rotterzwam)

Macaroni met ham, kaas & bloemkool

3a5387dc262e1b1b82914d59cc192bb1

Ik ben dol op kaas, en ham. Macaroni met ham en kaas staat dus met behoorlijke regelmaat op het menu, maar dan wel wat opgeschmukt, met bloemkool en een lekkere broodkruim laag.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– bloemkool (EKO van MTS Vader)
– speltpasta schelp ( van Boerderij Landzicht)

Pompoen-appel soep
pompoen-appelsoep.jpeg

 Dit is een klassiekertje. Diana heeft hem vorig jaar al op dit blog gedeeld en ik heb hem al meerdere malen mogen proeven :-)
Je kunt hem, zonder te hoeven koken, komen proeven a.s. vrijdag tijdens ons afhaaluur, maar zelf maken kan natuurlijk ook!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– pompoem ( EKO van MTS Vader)
– delcorf of goudreinet appels (van Fruithandel van Os)
– uien (van Van Herk)

Broccoli taart met gecarameliseerde ui

bff7980d5079a8306e9db173c71712c5

Ik heb het al vaker gemeld, maar hierbij nogmaals: er is bijna niets lekkerder dan een gecarameliseerde ui. Helemaal niet als je ze ook nog combineert met kaas. Je kunt natuurlijk zelf het deeg maken, maar het gaat ook prima met kant-en-klaar bladerdeeg.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– romanesco (EKO van MTS Vader)
– uien (van Van Herk)
– vrije uitloop-eieren (van Eibaar)

Rode kool met appel en kaneel

rode-kool-appels-rozijnen-kaneel

Heb je nog wat van dat lekkere draadjesvlees over? Eet dat dan oer-hollands op met rode kool en aardappelpuree.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
– rode kool (van Van Herk)
– uien (van Van Herk)

BONUS: De paarse vitamine boost!

purple-smoothie

Je weerstand kan, zeker in deze periode, wel een extra boost gebruiken. Extra pluspunten: deze is heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit 😉

Rechtstreex Spangen:
– rode kool (van Van Herk)

Een heel fijne week gewenst allemaal!

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *