Lekker Lokaal Weekmenu 38

main.original.980x550

Afgelopen weekend stonden we met onze soepen op het multiculturele festival Be Souk.  Deze keer dan ook een weekmenu met een vleugje duizend-en-een-nacht.

Wij stelden speciaal voor jou weer een lekker en lokaal weekmenu samen, van seizoensgebonden groenten, wat de zomer nog een beetje vast probeert te houden.

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

Groenten tajine met couscous*
spiced_vegetable_tagine_32956_16x9

Het assortiment van Rechtstreex is sinds deze week uitgebreid met o.a. kikkererwten. Die komen goed van pas in dit simpele maar voedzame tajine recept. Ze zijn gedroogd, je moet ze dus we een avondje weken. Wil je alles nog verser maken? Gebruik dan ipv tomaat uit blik, verse tomaten.

Te bestellen via Rechtstreex:                                     Overige ingredienten:
– 1 aubergine                                                                             – zoete aardappel
– 2 courgette                                                                             – knoflook
– 2 rode paprika                                                                       – gedroogde koriander & komijn
– ui                                                                                              – harissa
– tomaten                                                                                  – gedroogde abrikozen
– honing                                                                                    – verse koriander
– kikkererweten

Snelle turkse pizza*

Jamies-Turkse-pizzas-met-lamsgehakt-feat
Beeld via ohmyfoodness.nl

Dit snelle turkse pizza recept van Jamie Oliver uit zijn 15 minutes boek is een favoriet in dit huis. Als je hem maakt, weet je meteen waarom. Ik vind hem extra lekker met wat feta of dikke yoghurt, zoals standyoghurt.

Te bestellen via Rechtstreex:                                     Overige ingredienten:
– lamsgehakt                                                                             – tortilla wraps
– sla                                                                                            – tomatenpuree
– komkommer                                                                         – gedroogde komijn & pimenton
– (groene) paprika                                                                  – rozemarijn
– cherry tomaatjes                                                                  – knoflook
– evt. standyoghurt                                                                – citroen

Kruidige wortelsoep
FS21_carrotsoup

Beeld: simplegreensmoothies.com
Op Be Souk serveerden we o.a. deze lekkere wortelsoep naar recept van Bill Granger. Door het gebruik van komijn, kaneel en verse gember heeft hij een exotisch tintje. En ja, ook deze ‘leuk ik op’ met standyoghurt 😉

Te bestellen via Rechtstreex:                                     Overige ingredienten:
– uien                                                                                        – verse gember
– 1 bos wortels                                                                         – knoflook
– evt. standyoghurt                                                                – gedroogde komijn, kurkuma & kaneel
– rozemarijn
– kippenbouillon
– limoensap

Salade van nieuw-zeelandse spinazie en dadels

31JERUSALEM4-articleLarge-v2
Beeld: nytimes.com
Dit recept van Yotam Ottolenghi is in zijn versie met gewone blad spinazie, maar het leent zich uitstekend voor de Nieuw-Zeelandse spinazie van Rechtstreex. Ipv het gebruik van pita-broodjes kun je ook van oud brood croutons maken. Extra economisch en no food-waste! :-)Te bestellen via Rechtstreex:                                     Overige ingredienten:
– Nieuw zeelandse spinazie                                                   – wijnazijn
– rode ui
– dadels
– amandelen
– sumak & chili-poeder
– citroen
– pita broodjes of oud brood

Broodje falafel a la L’as du falafel

main.original.980x550
Beeld: mydomaine.com
In dit thema vond ik dat de lekkerste broodjes falafel die ik ooit op heb zeker een plaatsje behoren te hebben. Deze broodjes at ik helaas niet op het Be Souk festival, maar in Parijs bij het bekende L’as du falafel. Het bijzondere zit hem in de geroosterde aubergine die wordt toegevoegd in het broodje.Te bestellen via Rechtstreex:                                     Overige ingredienten:
– gedroogde kikkererwten                                                     – knoflook
– uien                                                                                         – koriander
– platte peterselie                                                                    – gedroogde komijn, koriander, cayenne
– rode kool                                                                                   peper & kardemom
– komkommer                                                                         – pitabroodjes
– aubergine                                                                              – hummus
– evt. standyoghurt                                                                – tahin

 

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *