Lekker Lokaal Weekmenu: 37

grilled-melon-rotterdamse-plaatham

Brrrr… met dit weer krijgen wij accuut zin in stoofpotten, hartige taarten en ovenschotels! En dat treft, want we hebben deze week veel stoofwaardige groenten op de lijst. Maar ook fruit waarmee je nog even nageniet van de zomer, zoals de originele Ogenmeloen en de enige echte Hollandse tafeldruiven…

Wij stelden speciaal voor jou weer een lekker en lokaal weekmenu samen, van seizoensgebonden groenten, wat de zomer nog een beetje vast probeert te houden.

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

Tarte Tatin van Gekarameliseerde Witlof*

tarte-tatin-witlof

Tarte Tatin Witlof (beeld: An Edible Mosaic.com)

Witlof… ik ben er geen fan van, maar Sarina eet het het liefst elke dag. In een salade, met mandarijn. Ikzelf ga het toch weer eens proberen, met deze Tarte Tatin met gekarameliseerde Witlof*. Liever iets anders proberen met witlof?
>> bekijk hier alle recepten met witlof

Coquilles met Puree van PeterselieWortel* & Wortel*

peterseliewortel-puree

Coquilles met Peterselie-Wortelpuree (beeld: EetPaleo.nl)

…. of was het nou toch WortelPeterselie*? Hoe dan ook: deze bijzondere wortel kan tot 15 cm lang worden en heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak. Een vergeten groenten die deze week in ons assortiment zet – proberen dus!
>> bekijk hier alle recepten met PeterselieWortel

Gevulde Graffiti-aubergine* op zijn Turks

Gevulde-Graffiti-Aubergine

Gevulde Graffiti-Aubergine op zijn Turks (beeld: The Iron You.com)

Lekker en gezond, zo eten we graag. Deze Gevulde Graffiti-Aubergine* past precies in dat ideaalbeeld: een lekkere groente, gevuld met nog meer lekkere groenten, als knoflook, paprika* en ui*. Plus: je maakt dit Turkse groentengerecht makkelijk een paar dagen van te voren klaar, zodat je het op een drukke doordeweekse dag alleen maar hoeft op te warmen.
>> bekijk hier alle recepten met (Graffiti) Aubergine

Aziatische Pasta met Broccoli en Oesterzwammen

pasta-oesterzwam

Aziatische pasta met oesterzwammen en broccoli (Beeld: Julia’s album.com)

Deze Aziatische pasta met oesterzwammen* en broccoli is wat mij betreft de perfecte woensdagmaaltijd: snel klaar en super comfort food :-)
Trouwens: de oesterzwammen van Rotterzwam* zijn deze hele maand met 10% korting te koop! Sla je slag :-)

Salade Caprese van Gegrilde Oogmeloen* met plaatham* en mozzarella

grilled-melon-rotterdamse-plaatham

Salade van Oogmeloen met Basicilum en Plaatham (Beeld: The Pig & Quill.com)

Met deze salade zet je in één klap de zomer op tafel! Lekker zoet door de gegrilde Oogmeloen*, lekker fris door de extra-pittige basilicum* en lekker hartig dankzij de gerookte Rotterdamse plaatham* van Firma Bijten.

BONUS: Frankenthaler Druivencake

Cake met druiven (beeld: Apron & Sneakers)

Cake met druiven (beeld: Apron & Sneakers)

Cake van Rotterdamse druiven? Jazeker! Deze week hebben we heerlijke sappige en zoete Blauwe Frankenthaler druiven van Arnold en Hilde Jansen. Zij kweken de druiven biodynamisch en zijn nog de enige, échte professionele tafeldruivenkweker van Nederland. Extra lekker, dus!
>> bekijk hier recepten met druiven

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *