Lekker Lokaal Weekmenu 35

celery_root_puree_sarah_yates_1

Heerlijk, dit zomerse weer. En zo fijn dat dat de eerste week na de zomervakantie gewoon lekker aanhoudt – zo krijgen we rustig de tijd om weer aan de ‘normale’ gang van zaken te wennen. Dit lekker lokale weekmenu helpt je weer in je (gezonde) ritme te komen!

Deze week gaan alle Rotterdamse scholen weer open. Dat betekent, in mijn geval: broodtrommeltjes vullen, gymtassen bij elkaar sprokkelen, ontbijttafels dekken en afruimen, hollen naar school, en dan… rust. Rust om alle achterstallige mail te bekijken, alle gemiste taken opnieuw in te plannen en in het algemeen weer fatsoenlijk in het werkende leven te stappen.

Heb jij ook weer een drukke week voor de boeg – en nu al geen zin in dat spitstijdgestress bij je plaatselijke supermarkt?
Wij stelden speciaal voor jou een lekker en lokaal weekmenu samen, van seizoensgebonden groenten. Handig, zo hoef je maar een keer na te denken en boodschappen* te doen, en kun je de rest van de week focussen op weer in je gewone ritme komen :-)

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

 1. Snelle Kokos-Wortelsoep (met havermout)
  IMG_6393.JPG
  Deze wortelsoep is snel klaar en een hit bij ons hele gezin. Ook een goede manier om snel een bos wortelen aan je kroost te voeren :-) Deze soep is extra lekker met Bloomin’ Onion Bread, een supermakkelijk zelfgemaakt uienbrood uit de oven! Zie bonusrecept hieronder.
 2. Knolselderij met bietjes met homemade vissticks
  celery_root_puree_sarah_yates_1
  Hiephiep, het knollenseizoen staat weer voor de deur! Knolselderij is een van mijn favorieten, die ik graag pof en samen met knoflook tot een pureetje stamp.
  Deze knolselderij* met bietjes* is licht en lekker, en proeft stiekem al een heel klein beetje naar nazomer :-) Geweldig met homemade vissticks. (beeld: Camilla Styles)
 3. Geroosterde Romanesco met za’atar yoghurt met lamskebabs
  roasted-romanesco-2
  Romanesco*! De alien onder de bloemkoolsoortigen is een van onze stiekeme favorieten. Bijzonder om ‘m eens te serveren als hele stronk, en dan met van homemade lamskebabs. (beeld: A Calculated Whisk).
  lamskebabLekker met lamskebabjes die je zelf maakt met lamsgehakt*, paprika* en Rotterdamse pepertjes*!
  (beeld: Sorted Food)
 4. Grill & Fill Eggplant met knoflook-aardappelpartjes
  eggplantleek_sml
  Aubergine*, mozzarella, vijgen, ui*, prei en tomaatjes* – deze geweldige grill & fill eggplant zit bommetjevol lekkers. (beeld: GfreeFoodie)
  baked-parmesan-potato-wedges-7

  Heerlijk met deze knoflook-aardappeltjes, die je maakt van onze nieuwe krieltjes* van de Buytenhof! (beeld: Crumb de la Crumb)
 5. Salade van zomerpostelein met yoghurt en forel
  zomerpostelein

  En voor die ene echt bloedhete dag die er vast nog wel voor ons in het verschiet ligt: een zomerse salade met zomerpostelein*, standyoghurt* en forel (beeld: Ztrdg)

Bonus: Bloomin’ Onion Bread

bloomin-onion-bread-21
Die wortelsoep he, die is extra lekker met Bloomin’ Onion Bread, een supermakkelijk zelfgemaakt uienbrood uit de oven! Het recept voor dit uienkaasbrood vind je hier (beeld: The Cooking Jar)

Een heel fijne week gewenst!

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *