Lekker lokaal weekmenu 35: regenboog tortilla, coleslaw & gado-gado

Eggfree-frittata-square

Het is weer wennen, dat vaste ritme, na de vrijheid van vakantie. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken hebben we weer drie lekkere & snelle recepten, boordenvol groenten!

Drie recepten, vraag je je misschien af – een week heeft toch zeven dagen? Klopt! Maar uit eigen ervaring blijkt dat je wel voor een volle week kunt plannen, maar dat de weekenden sowieso anders lopen – en de weekdagen eigenlijk ook.
Daarom voortaan drie recepten: daarmee heb je een goede basis, en kun je zonder enorme food waste een kliekjesdag, een buiten-de-deur-eetdag, een toch-maar-bij-vrienden-etendag en een snelle-boterhammen-met-eidag inlassen :-)

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je drie gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Regenboog tortilla

Eggfree-frittata-square

Beeld: http://www.opticook.org
Snel en boordevol groenten: deze vegan spaanse tortilla!
Hij wordt extra lekker als je evt, wat kaas en ei toevoegt.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • ui
  • peterselie
  • knoflook
  • wortels ( het wordt extra feestelijk als je regenboogwortels gebruikt!)
  • rood pepertje
  • courgette
  • aubergine

2. Coleslaw

Coleslaw-Recipe-2

Beeld: http://www.inspiredtaste.net
Deze salade is supermakkelijk, snel en zit boordevol groenten. Eet ‘m als maaltijdsalade door wat appel, krentjes en noten toe te voegen. Maar hij is zo natuurlijk ook lekker bij een (vegan) burger – de B’s Beetburger bijvoorbeeld!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • witte kool
  • wortels
  • peterselie
  • mosterd

Evt voor erbij:

  • Bijten burgers
  • Hamburgers van Hoeve Biesland
  • B’s vegan BeetBurgers

3. Gado-Gado

20150730-MH2A8213

beeld: http://simoneskitchen.nl/

Iedere keer als ik dit maak denk ik: dat moet ik vaker doen! Bij deze is dat dus ook echt afgesproken! 😉
Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

Groenten:

  • bloemkool
  • sperziebonen
  • wortel
  • komkommer
  • ei

Voor de pindasaus:

  • rode peper
  • knoflook
  • pindakaas

4. Kliekjesdag!

Wist je dat de gemiddelde Nederlander (ja, daar horen jij en ik vast ook wel bij!) zo’n 50 kilo aan perfectly good food weggooit? 50 kilo! Niet alleen zonde van je geld (per gezin is dat zo’n 350 euro per jaar – daar kun je best ook een bescheiden weekendje van weg) maar het is ook dood-en doodzonde van alle energie die er in het kweken, vervoeren en bereiden van dat eten is gestoken.

Daarom voeren wij ‘m gewoon weer in: de kliekjesdag. Kijk eens goed in je koelkast en eet alle restjes van de week op. Ook de perfecte dag om je groentenla eens te inspecteren op verlepte groenten – daar kun je mooi een soepje, sausje of pesto van maken. 

Kookze deze week weer!

 

*)  om die 250 gram groenten per dag te garanderen, serveer ik elke dag een 50/50 groentensoepje als vooraf. De recepten hiervoor vind je niet hieronder, maar zal ik later zeker delen! Lees meer over Kliekjessoep uit eigen Groentela

**) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) 
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

***) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *