Lekker lokaal weekmenu: tomatensalade met ansjovistoast, pizza bianca en rode kool soep

Screen Shot 2015-08-16 at 19.04.34

De vakantie is nu echt voorbij en zelfs het weer laat ons nu een beetje in de steek. Tijd dus om weer wat langer in de keuken te gaan staan!  Deze week staan er veel kleurige groenten recepten op het menu, om de weer-aan-het-werk blues een beetje tegen te gaan!

Heb jij nog wel vakantie? Nog beter! Deze recepten zijn namelijk ook heel lekker als je nog niet aan het werk hoeft 😉 

We maken het je graag gemakkelijk!

Wij maken het je weer als vanouds makkelijk met een lekker lokaal weekmenu voor je – hoef je je daar niet druk over te maken. En voor degenen die in Rotterdam, Utrecht of Eindhoven wonen: jullie boffen helemaal. De meeste ingrediënten (handig voorzien van een *asterisk) op deze lijst zijn namelijk verkrijgbaar via Rechtstreex. Win-win, qua voedselkilometers en gemak dus :-)

Lekker lokaal weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

  1. Tomatensalade* en ansjovistoast
    TOMATO-slide-KEZJ-articleLarge
    Deze simpele maar erg lekkere tomatensalade is een lust voor het oog door de vrolijk gekleurde tomaten. Ik combineer hem graag met deze lekkere courgette* flan.
  2. Pizza Bianca
    Snijbiet-Warmoes-Rainbow-5-Bladeren
    Dit is een heerlijk en snel pizza-recept waar (echt waar!) geen tomaat bij komt kijken! Je maakt hem extra kleurrijk door ipv gewone snijbiet, de Bright Lights snijbiet* te gebruiken.
  3. Blote billetjes in het gras
    BillenInHetGras-O
    Snijbonen* zijn weer volop aanwezig!  Vandaar dat deze Hollandse klassieker niet op het menu mocht ontbreken. Bestel je bij Rechtstreex? Kies dan voor de lekkere braad- of salieworsten van Firma Bijten*.
  4. Rode kool* gazpacho met mosterdijs
    Screen Shot 2015-08-16 at 19.04.34
    Deze gazpacho ziet er fantastisch uit en smaakt ook nog eens heerlijk! Hij staat op de kaart in het 3-sterren restaurant the Fat Duck van Heston Blumenthal in Londen. Het recept staat in zijn kookboek Heston Blumenthal thuis. Toegegeven, het mosterdijs is niet het makkelijkste om te maken… Daarom heb ik een snelle variant bedacht. Vervang het ijs met mosterdslagroom, door slagroom te kloppen met mosterd en bruine suiker. Supersnel, en het gerecht blijft net zo spectaculair!
  5. Geroosterde Pink Fur* aardappels
    478359-1-eng-GB_roasted-pink-fir-apple-potatoes-470x540 (1)
    De Pink Fir Apple, ook wel Rosa Tannenzapfen of Corne de Gatte genoemd, is één van de oudste nog bekende aardappelrassen. Vanwege de geweldige, nootachtige smaak zijn Pink Fir Apples op dit moment een hit in de betere Londense restaurants. Bestel je bij Rechtstreex? Dan heb je geluk, want vanaf deze week kun je dit bijzondere aardappeltje bestellen.
    Erg lekker met de perfect gebraden rosbief* van Jamie Oliver.

Bonus: Yoghurt met vruchten en mueslikoekjes!

67e016fc3ee83a9ec4684794a5179b93
Ik eet het doordeweeks vaak als ontbijt en in het weekend als toetje: Standyoghurt met vers fruit. Sinds deze week wordt mijn yoghurt nog verder opgeleukt met verkruimelde mueslikoekjes* van zorgboederij het Blauwe hek.

Wil je er helemaal een feestje van maken? Ik heb altijd een pot salted-caramel in de koelkast staan. Dit makkelijke recept is van Rachel Khoo. Schrik niet als het gecarameliseerd suikerwater gaat klonteren als je de rest van de ingrediënten toevoegt! Als je alles tijdens het doorkoken goed doorroert is er niets aan de hand.

Een heel fijne week gewenst!

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophale!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten, Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *