Lekker Lokaal Weekmenu 25: Kantoorlunch, Groengele Risotto en Zomerstamppotje

weekmenu-Gebakken-ei-in-gevulde-paprika2-690x460

Een weekmenu is niet alleen handig, maar vanaf volgende week ronduit onontbeerlijk… Na 8 jaar voornamelijk vanuit huis werken (waarvan 1 jaar voornamelijk vanuit mijn pyama op de bank :-)) ga ik binnenkort weer op kantoor werken. Even: op kantóór. Een écht kantoor.

Of nou ja, niet een heel echt kantoor; ik ga namelijk met/voor/aan BlueCity010 (in voormalig Tropicana) werken – en dat heeft nog niet echt een kantoor, maar het is wel het meest in de buurt van een kantoor als ik het laatste decennium zo ongeveer geweest ben :-)

Dat vraagt om een aanpassing in ons gezin – en dan met name in hoe we eten, want ik ben vanaf komende week niet meer elke dag thuis om soep te koken. Maar ik wil wél elke dag 50/50 blijven eten. 

Daarom begin ik de 5 fijne maaltijdtips deze week met een groentenrijke kantoorlunch – natuurlijk met gebruik van onze Rechtstreex-seizoensgroenten! 

Klik & kookze!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Office Lunch: Caprese Salad (in een potje!)

weekmenu-caprese-salad-in-a-jar-3

Deze Salade Caprese zorgt voor een lekkere kick tussen de middag. Ik gebruik een mix van de microgroentjes van Rebel Urban Farms (toevallig ook uit BlueCity010!), verse rucola en verse basilicum – lekker pittig en toch lekker mals. 
Ook leuk om te weten: Rebel Urban Farms is dit jaar in het oude Tropicana begonnen met het telen van microgroenten. Ik kan dus, op zoek naar mijn kantoorplek, ook even kijken hoe de microgroentjes erbijstaan!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • microgroentjes (ik gebruik de rucola!)
  • rucola
  • mini-roma trostomaatjes

2. Groengele risotto (van asperges en citroen)

weekmenu-lemon-asparagus-risotto2

(beeld: A Family Feast)

Goed, het is wel lente, maar dan wel op zijn Hollands – en dat betekent dat er nog flink wat kans is op dagen dat we gewoon collectief wegregenen en verlangen naar een troostend bordje warm eten… Deze groengele risotto is precies dat!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • groene asperges
  • roomboter
  • ui

3. Zomerstamppotje met Rucola en Overnight Cherrytomaatjes

Kook&Klaar-Zomer-stamppot-overnight-cherry-tomaatjes

Wie nou zegt dat stamppot een wintermaaltijd is, die moet zich even twee keer achter zijn oren krabben… stamppot is namelijk perfect voor de zomer! Snel klaar, bomvol groenten én multimakkelijk: gebruik gewoon de bladgroenten die je toevallig in de groentenla hebt liggen. Wij gebruikten in dit gerecht rucola.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • rucola
  • mini romatrostomaatjes (zie hier het recept)
  • aardappelen
  • eventueel: witte bonen (om de helft van de aardappelen te vervangen)
  • geraspte kaas

4. Kikkerewtensalade met Za’atar, Aubergine en Peterselie

weekmenu-Zaatar_salad_3

(beeld: Green Kitchen Stories)

Deze Oosterse salade is heerlijk met een gepocheerd dubbeldooier-eitje of een Bretons worstje van Firma Bijten!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • kikkererwten (ik gebruik die ook in plaats van de freekeh, vind ik makkelijker :-))
  • aubergines
  • tomaten
  • peterselie
  • feta 
  • dubbeldooier-eieren
  • Bretons worstje (Firma Bijten)

5. Gebakken Ei in Gevulde Paprika’s

weekmenu-Gebakken-ei-in-gevulde-paprika2-690x460

(beeld: I am foodie)

Laat je niet in de luren leggen door de jaren 70-uitstraling van dit gerecht… Het is namelijk zo klaar, superlekker en prima om van te genieten als je geen gifgroene zitkuil hebt :-)

  • grote paprika’s
  • witte bonen
  • prei
  • courgette 
  • spinazie
  • tomaten
  • eieren
  • ui

BONUS: Superdeluxe Infused Water

infused-water

(beeld: Back to the roots)

Hydrateren kun je leren… Móet je leren zelfs, als je (zoals ik) het kantoorleven weer ingaat. Want daar schijnt dus veel te weinig water (en veel te veel vieze koffie) gedronken te worden. Nou is water voor mij noodzakelijk om een beetje fris in mijn hoofd te blijven, dus vertrek ik komende week met een weckpotsalade en een fles van dit superdeluxe water richting Maas. Nu alleen nog een baard en ik ben een echt hipster :-)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • aardbeien
  • komkommer
  • munt en/of citroenverveïne

Je kunt het water gewoon aanblijven vullen, dus je hebt de hele dag lol van je luxe water. Plus: af en toe een bonusaardbeitje in je glas…

Kookze deze week weer!

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) 
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *