Lekker lokaal weekmenu 24, hartige taart met zalm & asperge, auberginesoep en Eton Mess

jamie-magazine-meringue-eton-mess(1)

Op veler verzoek terug van weggeweest: ons Lekker Lokaal Weekmenu! 5 fijne maaltijdtips om ideeën op te doen voor de bereiding van onze seizoensgroenten. 

Om de aanstaande zomer te vieren, zetten wij ‘m deze week op tafel. Want wat dacht je van Courgette pasta met garnalen (simpel om te maken en weinig koolhydraten), hartige taart van asperges en zalm en Eton Mess?

Klik & kookze!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Ratatouille met geitenkaas

Hearty-Ratatouille-5

Beeld: www.sonisfood.com

Boordevol groenten, dus gezond! De toevoeging van de geitenkaas maakt het ook nog ’s extra lekker een een beetje zomers.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • Gele ui
  • paprika
  • aubergine
  • courgette
  • feta

2. Pasta van courgette met garnalen

scampi

Beeld: http://damndelicious.net/

Voor wie dat graag wil: een low carb pastaschotel om je vingers bij af te likken! 1 nadeel: je hebt er wel een spiralizer voor nodig…

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • Courgette
  • Boter
  • Peterselie

3. Arabische Auberginesoep

arabische-auberginesoep-u

Beeld: http://www.ilovehealth.nl

Aubergine in combinatie met kikkererwten en kaneel doet het altijd goed, dus ook in deze soep. Extra lekker met een schepje standyoghurt.

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

  • Aubergine
  • Kikkererwten
  • Rode ui

4. Quiche van gerookte zalm met groene asperges

Smoked-Salmon-Asparagus-Quiche-1

Beeld: http://greenhealthycooking.com

Asperges en zalm zijn en prachtige combinatie. Zeker als je er ook nog ’s kaas bij doet! :-)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
  • groene asperges
  • gerookte zalm
  • sjalotten
  • eieren
  • geraspte kaas

5. Vitello tonnato hamburgers

Vitello-tonnato-burgers-kalfshamburgers-met-tonijnmayonaise-735x490

Beeld: http://culy.nl

Vitello Tonnato is een echte Italiaanse klassieker, maar deze zit in een bijzonder jasje: kalf gecombineerd met tonijn is nu gecombineerd in een hamburger!

  • kalfsgehakt
  • ei
  • ui 
  • mayonaiseVoor de garnering:
  • cherry tomaten
  • sla

BONUS: Eton Mess

jamie-magazine-meringue-eton-mess(1)

Beeld: https://www.jamiemagazine.nl

Frambozen, aarbeien en schuimpjes. Lekkerder kan bijna niet :-) En dit recept is ook nog’s heel simpel!
Kookze deze week weer!

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) 
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten, Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *