Lekker lokaal weekmenu #2: zuurkoolsoep, hemelse pannekoekjes en pasta met pompoen

rotolo

Poehee – de eerste werkweek van 2016 zit er weer op! Nu iedereen weer terug is naar werk/school/het gewone leven, is het tijd om te kijken hoe we dat gewone leven wat feestelijker kunnen maken… Daarvoor hoef je heus niet elke dag slingers op te hangen; maar gewoon, de dagelijkse maaltijd net wat lekkerder maken. Of net iets bijzonderder. En daar helpen wij graag bij!

In ons Weekmenu vind je deze week daarom zuurkool – maar dan als soep. En Hemelse Pannenkoekjes – van kliekjes, maar dan wel op zijn Japans. En pompoen – maar dan ánders… en zo nog twee verrassende gerechten.

Klik & kookze!

Lekker Lokaal Weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt de titel van ieder gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Klik & kookze!

1. Zuurkoolsoep

knolselder zuurkool soep met appel rozemarijn

 (beeld: fortheloveoftaste.nl)

Het klinkt een beetje vreemd, maar is zeker lekker, deze zuurkoolsoep van Jonnie Boer. Het recept komt uit het boek ‘Soep voor Syrie’ wat ik tijdens de feestdagen onder de boom vond. Een aanrader voor iedere soepliefhebber!

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:

 • uien (EKO van Peter van der Erve)
 • roomboter (van Brandwijk)
 • zuurkool (van Ferme Kolen)

2. Okonomiyaki

best

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek. Bedoeld om restjes in te verwerken. Je kunt dus makkelijk varieren met het recept. Gebruik deze als je geen restjes hebt, maar dat zal niet vaak voorkomen 😉
(beeld: There is Life after Wheat)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • boerenkool (De Buytenhof)
 • ui (van Familie Klompe)
 • wortels (van Peter van der Erve)
 • boter (van Brandwijk)
 • eieren (van Eibaar)

3. Pompoenpasta met spinazie

rotolo
Ik kan geen genoeg krijgen van pompoen. Dit is een hele leuke en vooral lekkere variatie van Jamie Oliver om pompoen te gebruiken in een pasta. (beeld: milk and honey

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • pompoen (kwekerij Booij )
 • rode ui (Eko Peter van der Erve)
 • rundergehakt (Hoeve Biesland)

4. Rendang

recipebeef-rendang-recipe.1024x1024
Deze week nogmaals een indonesische klassieker: rendang. Een aantal jaren geleden uitgeroepen tot 1 van de lekkerste gerechten ter wereld, wat natuurlijk helemaal terecht is 😉  (beeld: Norecipes.com)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • sukadelappen (van Hoeve Biesland)
 • sjalotten (van  Klompe)

5. Salade van boerenkool

debs-kale-salad-with-apple-cranberries-and-pecans-1-3

Tot voor kort wist ik niet dat boerenkool ook rauw heerlijk is. Vooral de combinatie met de cranberry’s en de pecannoten is heerlijk. 
(beeld: Cookie & Kate)

Te bestellen via Rechtstreex Spangen:
 • boerenkool (De Buytenhof)
 • appels (Cox, Goudreinet, Jonagold of B-keuze)

Kookze deze week weer!

 

 

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-) 
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Spangen, Rotterdam-West.
Vandaag of morgen bestellen, is vrijdag of zaterdag ophalen!

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Gedachten, Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *