Ugly Food Rescuers Club
Reageer

Kraut Fest Rotterdam: massaal Dumpster Diner van overvloedig afgedankte kool

Kraut Fest Rotterdam

Maak een maal, leer een skill en eet mee tegen food waste op Kraut Fest Rotterdam

Precies zes weken na de Pop-Up Zuurkoolfabriek eten Rotterdammers de gezamenlijk geredde en gemaakte Kraut op. Deze wordt op 3 februari 2018 in de Pop-Up Gaarkeuken verwerkt tot 275 dumpster dishes. Je bent van harte uitgenodigd mee te koken én eten.

Op 16 december 2017 verwerkten 275 Krautfunders 405 afgedankte biologische kolen tot 2400 kilo zuurkool. Deze Rotterdamse Kraut is nu precies goed op smaak en wordt tijdens KrautFest Rotterdam opgegeten.

Op het programma staan verschillende workshops waarin je leert hoe je van een nederige kool een waar feestmaal maakt – of je nu vegan, vega- of flexitariër bent. Rotterdamse food experts geven workshops in o.a. 

  • mosterd slingeren door Manenwolf’s rokerij & foodlab, 
  • vegan bacon en ballen maken, door vegan foodtruck Ratjetoe en Bikken bij Bri,
  • worst draaien door Wild Vleesch,
  • exotische chutneys hakken door Fatma van het Wijkpaleis

Deze bijgerechten worden geserveerd bij het Dumpster Diner diezelfde avond. Voor kinderen is er een doorlopende workshop DIY Appelmoes; de beste zuurkool wint bovendien de Gouwe Kraut.

Tickets à €6,00 voor een workshop inclusief Dumpster Diner zijn hier verkrijgbaar. Pers is van harte uitgenodigd voor het KrautFest en eet natuurlijk gezellig mee!

Achtergrond: Van overvloedige verspilling naar overvloedig massaal maal

Bio-boer Krispijn van den Dries teelde in 2017 700 ton witte kool voor een zuurkoolproducent. Dankzij een goed seizoen was er sprake van een gigantisch kool-overschot. Alle échte zuurkoolfabrieken zaten vol en dus zette de Koolalitie een low-tech Pop-Up Zuurkoolfabriek op. Het resultaat van die reddingsactie wordt op 3 februari gekookt en geserveerd.

Koolalitie

Kraut Fest wordt georganiseerd door SFYN Rotterdam, Ferme Kolen, Rotterdamse Oogst en de Ugly Food Rescuers Club

Comments

comments

In categorie: Ugly Food Rescuers Club

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *