Kinder-kook-workshop op Rotterdam Zaait!

IMG_7381.JPG

Kleine moestuintjes worden groot – en dan? Wat moet je in vredesnaam met drie potten peterselie en vijf struiken andijvie? Geen nood: wij leren jouw kinderen koken uit hun eigen moestuintjes. Kom langs op Zaait!-editie van de Rotterdamse Oogstmarkt en kook mee!

Maak een maaltje van je moestuin: kinder kook workshop!

kinderkookworkshop-rotterdam-zaait

Koken uit je eigen moestuintje, in coole Afrikaanse jiko’s – heel veel leuker wordt het niet, toch?

44 miljoen mini-moestuintjes gaf Albert Heijn weg. En tja, dat zaaien is leuk – maar wat moet je straks met die zes struiken prei? Simpel: een MoestuinMaaltje maken, natuurlijk.

Een #MoestuinMaaltje is een makkelijk moestuinrecept, gebaseerd op één van de 20 soorten mini-moestuintjes die Albert Heijn heeft uitgedeeld. Recepten die niet alleen lekker zijn (voor kinderen), maar ook makkelijk om te maken (door kinderen).

Meriam Beek, Marlis Zimmermann en ik delen 20 weken lang elke week een MoestuinMaaltje-recept, inclusief slim kweekweetje. Deze kun je gratis downloaden. Leuk he? En het wordt nog leuker…

Kinderen leren koken uit de moestuin

rotterdam-zaait-oogstmarkt

Op Zaait! Rotterdam, a.s zaterdag 23 mei, geven Meriam en ik namelijk elk uur een kinderkookworkshop. Kom langs, zet je kind bij ons aan de keukentafel en struin zelf over de Rotterdamse Oogst-markt. Zoek stekjes uit op de Moesplantenmarkt, drink een vlierbloesemcocktail of blader door de Zadenbieb.

Klaar? Kom dan meegenieten van een zelfgebakken SpikkelPannenkoekje, een Popeye Smoothie of een Zoetgevooisde Wortelpita. Weet je wat daar extra leuk aan is? Als ze het zelf gemaakt hebben, lusten kinderen ineens veel meer groenten. Kom maar door met die radijzen!

Nu leren koken, die kinderen, dan heb je er de hele zomer plezier van… Tot zaterdag!

>> lees hier meer over de Zaait! editie van Rotterdamse Oogstmarkt 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *