Jet & de Sokpoppen

sokpop-handpop-diana-van-ewijk

Hele middagen zit ze achter de bank. Niet alleen, maar altijd met een kudde draken, een trouwe eenhoorn en een stuk of wat elfen en stekelvarkens. Of met een paar sokken, dat gebeurt ook regelmatig. Want waar onze oudste vooral…

… bezig is met dingen maken (van tekeningen tot games, en van zombie-modepoppetjes tot fimo-kralen) en er dus scheepsladingen klei, kleurpotloden, pastelkrijtjes en apps doorheen jaagt, is onze jongste meer een innerlijke schepper. Hele droomwerelden, fantasierijken en gedachtenlandschappen creëert ze, vanuit het niets.

We hebben, ongelogen waar*, een speciale speelkamer, bomvol Lego, Playmobil, poppenhuizen, auto’s, bordspelen en knikkerbanen, maar ze zetten er geen voet binnen.
Ja, als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen – dan wel. Vooral omdat die vriendjes en vriendinnetjes dat dan graag willen.

Zo niet onze kinderen. Onze kinderen zitten het liefst bij ons, in de speelgoedloze woonkamer.
Ze hangen achter de bank en voeren hele toneelstukken op, rennen rondjes in wilde spionnen-achtervolgingen of dweilen over het tapijt en geven circusvoorstellingen. Daar hebben ze verder niet zoveel bij nodig, want het meest zit in hun hoofd.

Jet & de Sokpoppen

IMG_5746.JPG

Heel leuk vind ik daarom de WalkyTalkies van Nelleke van der Burg. Zij maakte een hele bende sokpoppen: sokken, die je ook als handpop kunt gebruiken.

walkietalkie2

 

 

Prinsessen met strikken in de vlechten, krokokillen met (zachte) stekels en vervaarlijke tanden, cowboys en piraten – je doet ze aan je voet, en als je je verveelt, trek je ze uit en doe je ze aan je handen. Instant spelen; geniaal.

sokpop-diana-van-ewijk

Ook hebben, zo’n stel sokpoppen?

Leuk als cadeautje, maar ook handig als je naar een saai feestje gaat, of op bezoek bij een oude tante, of een lange treinreis gaat maken met de grutten. Vervelen? Trek je sok uit en voer een toneelstuk op met je sokpoppen!

>> bekijk alle sokpoppen van Nelleke Verburg <<

IMG_5747.JPG

 

 

 

*)

Bright City Garden Studio Bed Birds in Rotterdam

Ik bedoel: leuk toch, zo’n speelkamer? Maar nee, blijkbaar niet. Gelukkig vinden onze B&B-gasten de speelkamer wel da bomb – als er een familie met jonge kinderen komt logeren, zijn ze met geen stok de deur meer uit te krijgen :-)

>>Benieuwd naar de rest? Check B&B Bed & Birds <<

**) Nelleke gaf me twee paar WalkyTalkies om uit te proberen. Dank Nelleke!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *