Hysterische Kerstsoep van Geroosterde Pompoen, met honing, stercroutons en (dennen)groen.

wpid-pompoensoep-hysterische-kerstsoep-soephoofd-02

Bij kerst hoort hysterie. Daarom kleden we deze (ook op een doordeweekse dag heel lekkere) pompoensoep speciaal voor de feestdagen hysterisch aan, met stercroutons en mini-dennentakjes. Lekker bij een brunch of lunch, om alvast een gezonde bodem te leggen voor het diner :-)

Extra fijn: hij is ook heel makkelijk te maken, want de oven doet het meeste werk. Ik ben dol op pompoensoep – maar stukken minder dol op pompoen schillen. Door de pompoen eerst te roosteren, kun je ‘m simpelweg leeg lepelen. Easy does it!

Ingrediënten Hysterische Kerstsoep van Geroosterde Pompoen, met honing, stercroutons en (dennen)groen (4-5 personen)
    • 1 flespompoen, in parten
    • 2 uien, gepeld en doormidden gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 takje rozemarijn, ontrist
    • 1 theelepel salieblad (gedroogd)
    • 2,5 eetlepel olijfolie
    • peper en zout
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 eetlepel honing
  • Ter garnering:
    • scheutje room
    • takjes rozemarijn
    • (ster)croutons
bereidingswijze HYSTERISCHE KERSTSOEP VAN GEROOSTERDE POMPOEN, MET HONING, STERCROUTONS EN (DENNEN)GROEN.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Lepel de pitten eruit en snijd de pompoen in parten
  • Verdeel de uien, de knoflook en de parten pompoen over de bakplaat. Kneus de teentjes knoflook en verdeel dit ook rondom de pompoen. Strooi de blaadjes rozemarijn en salie over de pompoen, besprenkel met olijfolie. Bak 40 minuten in de oven, de pompoen moet lekker zacht zijn.
  • Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil in een grote pan. Voeg de knoflook, ui en de bouillon toe, en pureer.
  • Breng de soep op een middelmatig vuur zachtjes aan de kook zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Breng de soep vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Garneer en serveer!
Zo maak je stercroutons
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd het, met behulp van een koekjesvorm, in sterren.
  • Meng het brood met de olie, verdeel het over een bakplaat en rasp de kaas erover. Bak de croutons in circa 10 minuten goudbruin en krokant en laat ze op keukenpapier afkoelen.

Lekker, deze soep van gekaramelliseerde pompoen!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *