Over hoop en liefde: de 3 beste twittercolumns (Moederdag) – met complete bundel!

twittecolumn koffiepauze

En hij is weer voorbij, die fijne Mei-vakantie – en die fijne Moederdag, natuurlijk. Het is weer een doodgewone maandag, maar geen nood, voor straks bij de koffie heb ik een extraatje…

Zet een kop koffie, (slow, niet van die één-druk-op-de-knopkoffie), schuim melk op, en installeer jezelf op de bank met je homemade latte machiato en de verse twittercolumnselectie van deze week.

Het thema? Moederdag, natuurlijk! Want hoe commercieel ook, het blijft wat mij betreft een mooie dag om eens lekker uit te slapen en je verder helemaal niet te bemoeien met wat er beneden allemaal gebeurd aan ontbijtbereiding. Dat doe ik op doordeweekse dagen ook niet, maar toch…

Geniet van je kwartiertje!

De 3 beste twittercolumns (week 19)

Hoop doet leven

Mooi vond ik deze twittercolumn van Afke. Door de woordkeus (je een weg bijten door een zelfgebakken croissant kan al moeilijk genoeg zijn, zelfs als alles koek en ei is), en door de stiekeme hoop die van tafel wordt geveegd. Heel veel drama in 140 tekens – mooi.

Opofferingsgezind

Voor kinderen is het ook niet makkelijk, dat hele Moederdag. “Waarom is er eigenlijk geen kinderdag?” vroeg mijn oudste dochter zich verongelijkt af. Ik vind dat dat eigenlijk best wel mag – maar dan moeten ze wel zelf de keuken opruimen na dat ontbijt op bed :-)

Smeltende moeder

Okee, okee, deze twittercolumn is eerder geschreven – maar hij pastte prachtig in het rijtje Moederdag-twittercolumns, dacht ik zo :-)  Prachtig, hoe oprecht kinderen kunnen zijn. En wat fijn om dat moment te vangen in een twittercolumn – ik geniet er zelf gewoon even van mee!

Lekker dan


Ik kreeg dit jaar twee paar ski-sokken voor Moederdag (mijn man is van de praktische, en krijgt bovendien ontzettende cadeaustress op dit soort momenten :-)), dus ik kan me behoorlijk goed verplaatsen in deze twittercolumn van Sandra.

BONUS: Eindelijk rust

Het heeft niets met Moederdag te maken, maar deze situatie is echt zo herkenbaar – en dan niet alleen in de bieb, ook in het museum of op een begraafplaats wil mijn grut nog weleens luidruchtig de stilte verbreken. Eigenlijk zouden moeders altijd een boek mee moeten nemen, zodat ze altijd nog kunnen doen of ze dat kind nog nooit gezien hebben…

Download de Twittercolumnbundel voor Moeders

Van glanzende carrièremoeder tot tobberige teiltjesdrager, en van heksencapes tot schoondochters – deze TwittercolumnBundel bevat 38 ultrakorte verhalen over het moederschap, geschreven door 21 verschillende Twittercolumnisten.

Zo ziet de TwittercolumnBundel eruit

De TwittercolumnBundel over Moederschap werd samengesteld en uitgegeven door Diana van Ewijk i.s.m. Anne-Marie Eerenstein, Mary Sjabbens, Nicoline van Slingelandt en Zita Bebenroth, en bevat twittercolumns van:

>> download de gratis TwittercolumnBundel Moederschap <<

Zelf een twittercolumn schrijven?

twittercolumngids

Leuk! Voor meer informatie, de regels en vooral heel veel inspiratie:

>> download de gratis Twittercolumngids <<

De Twittercolumngids bevat:

  • 46 inspirerende voorbeelden van twittercolumns
  • 23 tips over o.a. onderwerpbepaling, taaltips, rijm en schrijfstijl
  • 7 trucjes (+3 vlottrektips voor als je echt vastzit)
  • 1 mini-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt

Schrijfze!

Comments

comments

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *