FruitSoepStarter: Scandinavische Smoothie Bowl tegen voedselverspilling

Potje FruitSoepStarter omringd met zomerfruit, als bessen, frambozen, aardbeien en banaan, waarmee je snel fruitsoep maakt. Met eetbare bloemetjes.

Die onderste aardbeitjes uit de doos + dat laatste stukje meloen + een beetje erg bruine banaan + een eetlepel #FruitSoepStarter = fruitsoep! 

FruitSoepStarter? Say what?!

Fruitsoep is, het woord zegt het al: soep van fruit. Een soort super de luxe, Scandinavische smoothie bowl, eigenlijk, dat je eet als ontbijt, bij de lunch of als toetje. Het heet er, héél Scandinavisch, fruktsoppa of frugtsuppe. Lekker bij de fika, met een flinke lepel rijstpudding bijvoorbeeld. Instant hygge! Bovendien: je bestrijdt er óók nog eens voedselverspilling mee én eet in één klap je dagelijkse portie fruit.

Hoe werkt FruitSoepStarter?

FruitSoepStarter werkt heel simpel:

  • Was, schil en pureer +/-  400 gram weggooifruit. Mix & match! Banaan maakt het zoeter en lekker smeuïg, net als avocado. Bessen en aardbeien geven een zomers effect, net als mango en meloen.
  • Voeg water toe tot je ongeveer 600 ml soep hebt. Dat is voldoende voor 4 personen.
  • Voeg naar smaak FruitSoepStarter toe: hoe meer je toevoegt, hoe intenser de smaak.
  • Pureer nogmaals tot alle klontjes eruit zijn. Klaar!

Serveer in een schaaltje of mooi glas. Garneer eventueel met granaatappelpitjes, een blaadje munt of eetbare bloemetjes.

Maar… wanneer eet je nou FruitSoep?

mangosoep-met-sinaasappel-kokosroom-fruitsoep-soephoofd

FruitSoep serveer je bij het ontbijt met een schep dikke yoghurt en granola bijvoorbeeld. Of als topping op je overnight oats.
Het is ook een mooie aanvulling op brunch of lunch: zo’n feestelijke smoothie bowl is het perfecte alternatief voor de geijkte glas jus d’orange op de Paastafel. Daarnaast is FruitSoep ook lekker als licht verteerbaar tussendoortje of als zoete afsluiter van je diner.

Co-productie Pineut en Soephoofd

FruitSoepStarter is een idee van Soephoofd. Diana en Sarina ontwikkelen producten waarmee consumenten op een makkelijk manier hun eigen voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd gezonder gaan eten.
Marlies en Femke, de onovertroffen smaakmakers van
Pineut, ontwikkelden de eerste smaak: Kokos-Sumac FruitSoepStarter, een verrassende combinatie van gebakken kokos, friszure sumac en lichtpittige gember.

Fruitsoep: tips & tricks

soephoofd en pineut lanceren fruitsoep

Het is niet heel ingewikkeld om fruitsoep te maken. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van fruit pureren; eigenlijk zoals je een smoothie maakt. Maar je kunt het ook spannender maken, bijvoorbeeld door vreemd fruit toe te voegen, onverwachtse combinaties te maken of bijzondere kruiden en specerijen toe te voegen. Ook met een topping maak je van een simpel fruitsoepje een bijzondere smoothie bowl.

Fruitsoep: recepten

Nóg sneller en makkelijker FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Dat kan, met FruitSoepStarter! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van getoaste kokos, gember en sumac waarmee je binnen 10 minuten een smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. FruitSoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers.

FruitSoepStarter is geschikt voor vegetariërs en vegans. Met één potje FruitSoepStarter maak je 4 tot 8 porties.

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac