Foodie Tips #28: lollies van eetbare bloemetjes, een zomercursus Blauw Leven en… Spaghetti-soep!

foodie tips rotterdam

Deze week begint de zomervakantie! Dat betekent dat het rustiger wordt. In de stad, op kantoor en vooral: in de hoofden. Niet meer ’s ochtends die dwingende klok, en dus ook wat langere avonden, en meer tijd om echt even lekker te koken. Of om langer in bos, op strand of aan de rivier te blijven hangen, natuurlijk :-)

De foodie tips van deze week sluiten daar prima op aan. Wat te denken van: een zomercursus Blauw Leven (met fijne tips voor beginnende foodies!), een supergezonde spaghetti-soep (die deze zomervakantie een lifesaver gaat zijn), lollies van eetbare bloemetjes (perfect juffencadeautje ook) en… tot slot: een interview in het Algemeen Dagblad met uw hoogsteigen Soephoofd – check it out!

1. Doen: Lollies met eetbare bloemetjes – voor de juf, bijvoorbeeld :-)

Easy-DIY-Lollipops-With-Edible-Flowers-click-through-for-recipe4

Leuk voor in de zomervakantie (als knutsel en voor op de achterbank!) of, nog leuker: als afscheidscadeautje voor de juf. Deze lollies maak je met willekeurig welke eetbare bloemetjes, zoals die van een rozebottelstruik, viooltjes, kamille of madeliefjes. Superleuk!

>> check hoe je deze lollies met eetbare bloemetjes maakt

2. Koken: Pasta Primavera – op zijn zomers

Niet alleen soep is een perfecte manier om bergen groenten te verwerken – pasta is dat ook. Sterker nog: in deze pasta primavera verwerk je alle zomergroenten die in je koelkast liggen. Afmaken met knoflooktomaatjes en klaar ben je!

>> bekijk recept Pasta Primavera

3. Lezen: Gezonde soep van weggooigroente – Interview Soephoofd, Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad Rotterdam met interview soephoofd

Mensen helpen minder te verspillen – dat is ons doel. Lees het interview met uiw hoogsteigen Soephoofd in Algemeen Dagblad om te lezen hoe we dat willen bereiken.
>> lees het interview met Soephoofd Diana van Ewijk op AD

Enne, zelf testen? Bestel SoepStarter via SoepStarter.nl of koop ze bij één van onze verkooppunten, zoals Buiten op de Binnenweg, bij Uit je Eigen Stad op het station of bij één van de andere verkoopadressen.

>> check SoepStarter verkooppunten

4. Checken: Een zomercursus Blauw Leven

5-richtlijnen-voor-een-blauw-leven

Van een kritische voorbeeldbrief om je lievelingsmerk te vragen hoe circulair zij eigenlijk ondernemen, tot tips & tricks om minder vlees te eten en een methode om de jaarlijkse Nederlandse voedselverspilling met bijna 130 miljoen kilo te verminderen – de serie Blauwe Richtlijnen van BlueCity helpt je op weg naar een duurzamer leven. Tip 1 komt jullie vast bekend voor: gebruik alles. Kweek oesterzwammen op je eigen koffiedik, recycle je afval en… maak soep van de groenten die je anders weg zou gooien!
>> check Blauwe Leefregel 1, of
>> lees meer over de Blauwe, Circulaire Economie in het algemeen

Super-interessant om je deze zomer op een luchtige manier te verdiepen in het verblauwen van je leven. Want echt, de lineaire economie zoals wij ‘m kennen is onhoudbaar: grondstoffen delven om daar dingen van te maken, die vervolgens even te gebruiken en dan weg te gooien – dat gaat niet langer. Ten eerste omdat de grondstoffen opraken, ten tweede omdat we al dat afval niet meer kwijt kunnen. Daarom startten de mensen achter BlueCity een broedplaats voor ondernemers die afval gebruiken als grondstof – en dat is precies wat circulair, of blauw, ondernemen is.

5. Soepen: Spaghettisoep

Stevige maaltijdsoep, bomvol groenten, die zelfs de meest kieskeurige etertjes zonder problemen naar binnen lepelen.

Voor alle dagen dat je liever nog een uurtje in de speeltuin blijft hangen: deze maaltijdsoep is je redding in nood! Maak een flinke pan en vries de soep per anderhalve liter in, dan ben je de komende zomervakantie voorzien van gezond en geliefd fast food. Scheelt een rit naar de snackbar :-)

>> maak Spaghetti-soep


Dat was het weer voor deze week. In de zomervakantie gaan wij de wind door onze hoofden laten waaien! Dat betekent: geen Foodietips in juli en augustus. In september zijn we weer terug… tot dan!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *