Foodie Tips #24: van gerookte boerenkoolnerfjes tot Sla Spread en… fijne foodie kijktip!

foodie tips rotterdam

Nu we allemaal roodverbrand op kantoor zitten, en het weer (goddank!) weer een beetje werkwaardig is, delen we graag vijf fijne foodie tips.

In deze editie: van gerookte boerenkoolnerfjes in de nieuwe SoepStarter (en hoe je daar voedselverspilling mee tegen kunt gaan), tot het recept voor Sla Spread (waar je niet alleen je lunchboterham opwaardeert, maar ook je restjes sla mee wegwerkt). Ook: een fijne foodie kijktip en een infographic over de food impact die jij hebt (en hoe je die kunt verminderen). En tot slot: een recept voor een VAderdagwaardige Op-zijn-Kop OntbijtSmoothie! Klik, kijk en lees vooral lekker door.

1. Doen: gerookte ZomerSoepStarter proeven

soepstarter-manenwolfs-lancering-soepstarterVolgende week zaterdag lanceert Soephoofd ism Manenwolf’s rokerij & foodlab de ZomerSoepStarter. Een rechtgeaarde Rotterdamse mix van wildgeplukte brandnetel, gepekelde boerenkoolnerf, gemalen lokale laurier, zwarte knoflook en gerookte ui waarmee je in een handomdraai een verrassend soepje maakt van al die rondslingerende zomergroente. Het perfecte vaderdagcadeautje, deze stoere gerookte mix!

>> meer info over Lancering Manenwolf’s x Soephoofd

2. Koken: Sla jam – ja, dat lees je goed. Jam, maar dan van sla…

sla-spread-ggggroente-recept-kliekjes-vierkantSla jam? Nou vooruit, je mag het ook een sla spread noemen. Maar hoe je het ook noemt: het is een fantastische manier om al die gekneusde slablaadjes op te maken. Die buitenste blaadjes aan de krop, je weet wel, die het niet meer zo mooi doen in een salade. En die daarom al een paar dagen te lang in je koelkast rond blijven slingeren…

>> check het recept Sla Jam

3. Checken: verborgen impact

Vlees-01Interessante infographic over de impact van biologisch eten, waarom dat tegenvalt (milieutechnisch gezien!) en wat je dan wél kunt doen om je voetafdruk te verkleinen:

>> check Verborgen impact van voedsel

Spoiler alert: vlees en cola (cola, ja!) zijn de grootste winstpakkers als je je voetafdruk wil verkleinen…

4. Kijken: Cooked – van Michael Pollan

Het is geen geheim: ik ben zwaar onder de indruk van zo’n beetje alles wat Michael Pollan schrijft. Zijn visie op voedsel en gezond eten is: ‘Eat food, not too much, mostly plants.’ Simpel, maar, zoals zoveel simpele dingen, niet per se eenvoudig om te implementeren… In de serie ‘Cooked’ laat Pollan zien welke rol voedsel heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de mens – en waarom zelf koken zo ontzettend waardevol is. Kijkvoer voor iedereen die bewust wil eten:

>> kijk ‘Cooked: Water’ op Netflix

5. Soepen: Op-zijn-kop Ontbijt Smoothie Aardbeien, Munt & Muesli

fruitsoep ontbijt: smoothie met yoghurt en muesli

Een fruitsoep als ontbijt? Dat kan natuurlijk ook! Zeker als je ‘m combineert met muesli en Griekse yoghurt… Perfect voor wie wél feest wil bij zijn ontbijt – en daarna nog een energieke dag :-) Ideaal voor Vaderdag dus! Check:

> maak  Op-zijn-Kop Ontbijt Smoothie


Dat was het weer voor deze week. Enne: zet in je agenda: 17 juni lanceert Soephoofd i.s.m Manenwolf’s rokerij & foodlab een lokale ZomerSoepStarter!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *