Foodie Tips #23: maak zelf Instant Noodles Soep, koop lokaal voor een beter globaal en… snoep zonder troep!

crispypotatoes1-1024x682

Voor deze fijne vrije maandag vijf even zo fijne foodie tips. Met een eettip die je meteen vanavond toe kunt passen, een kijktip en de ultieme wereldverbetertip :-)

Dat deze week lekker kort is, mag de pret niet drukken!  Wat dacht je van: crushed potatoes uit de oven (beter dan patat – op meerdere niveaus!) tot Snoep zonder Troep-workshop (waar je kinderen superblij mee zijn). Ook: Tiny Tips that Shake the World en hoe je zelf instant noodles soep maakt – maar dan zonder al die plastic verpakkingen, zonder palmolie en zonder e-nummers. En tot slot: een documentaire over voedselverspilling, met een positieve kijk… Klik, kijk en lees vooral lekker door.

1. Doen: Workshop Snoep zonder Troep

Schermafbeelding 2017-06-02 om 11.54.51

Onder begeleiding van Tante Toos Suikerloos krijg je een inspirerende workshop waarin je de basics leert voor het maken van heerlijke zoetigheid zonder geraffineerde suiker, gluten en lactose. Natuurlijk gaan we ook proeven en ga je naar huis met RAW SWEETS

>> meer info over Workshop Snoep zonder Troep

2. Koken: Crispy potatoes

crispypotatoes1-1024x682Superlekker en supermakkelijk: crispy potatoes. De Groene Meisjes deelde dit recept en wij zetten het de rest van de lente én zomer op het menu!

>> check het recept Crispy Potatoes

3. Checken: Tiny Tips that Shake the World

Van naar de kroeg gaan in plaats van thuis een biertje drinken, confetti strooien in plaats van ballonnen opblazen en… komt ‘ie: het kopen van lokaal geteelde groente en fruit! Deze website staat vol kleine tips die jou de power geven iets te veranderen. Want al die kleine beetjes helpen enorm.

>> check Tiny Tips that Shake the World

4. Kijken: Taste the Waste

We gooien net zo veel voedsel weg als we opeten. Van elke twee kroppen sla en aardappels belandt er één in de vuilnisbak. Waarom? Taste the waste interviewt mensen als Gerhard, de ‘dumpster diver’ uit Wenen, afvalonderzoekers Felicitas Schneider uit Oostenrijk, Pascal Nkwe Makongo, een keuterboer en activist uit Kameroen en Véronique Abounà Ndony, die de restanten van een groothandelsmarkt in Parijs sorteert voor een voedselbank. 

>> kijk Taste the Waste op NPO

De moeite waard, want: als het ons lukt om voedselafval te halveren, dan zou dat net zo veel effect hebben op het wereldklimaat als wanneer we een kwart van alle auto’s van de weg zouden halen. Dus.

5. Soepen: Maak zelf Instant Noodles Soep – zonder zooi, met een boel groente

instand noodle soep in weckpot

Back in da days lééfde ik erop: instant noodle soep. Tot ik een giga-voorhoofdsholte-ontsteking kreeg en besloot die instantzooi uit mijn leven te bannen. Maar de instant noodles soep is back with a vengeance – alleen maak ik ‘m nu zelf. Veel gezonder, veel lekkerder en net zo makkelijk. Check dit recept:

> maak je eigen Instant Noodles Soep

Met ultieme office food hack en dé allerbeste pindakaastip!


Dat was het weer voor deze week. Enne: zet in je agenda: 17 juni lanceert Soephoofd i.s.m Manenwolf’s rokerij & foodlab een lokale ZomerSoepStarter!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *