Een simpeler leven: kop uit het zand

Gisteravond was ik weer even groenteboerin*. We hadden wat te vieren, dronken champagne, en waren rond 10 uur thuis. So far, so good…


Om 11 uur dacht ik: “Nog éven Facebook checken,” –  en zat ik de rest van de nacht aan de verslaggeving vanuit Parijs vastgeplakt.

Een simpeler leven? Dat kan op twee manieren: ik kan mijn kop in het zand steken. Van de weekendkrant alleen het niks-aan-de-hand magazine lezen. Alle Parijs-gerelateerde tweets, status updates en Instagram-foto’s wegfilteren. Op elke mogelijke manier doen of ik van geen aanslagen weet. Doorgaan met mijn plotsklaps relatief enorm veel simpeler leven.

Of ik kan mijzelf informeren. Op de hoogte blijven van de gruweldaden in deze wereld en ondertussen op elk mogelijk moment mijn kinderen knuffelen. Ofwel: doorgaan met mijn plotsklaps relatief enorm veel simpeler leven.
Nee, sterker nog: dat leven vieren. Niet omdat het ieder moment voorbij kan zijn, maar omdat het nu ís, in al zijn complexe en soms onduidelijke glorie.

Dat laatste dan maar.
Life goes on – tot het op houdt.
Mijn gedachten zijn bij hen voor wie dat laatste gisteren waar werd.

*) ik ben op vrijdagavond en zaterdagochtend samen met Sarina Pop-Up Groenteboerin voor Rechtstreex-Spangen. Onze groentenwinkel zit in Stroop!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *